DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo 2021-ről: Kettesével fogok előzni

Az F1 kiélezettebb küzdelmekkel kecsegtető 2021-es szabályrendszerére az ausztrál pilóta úgy reagált, hogy ha másoknak könnyebb lesz előzni, akkor ő kerülgetni fogja az ellenfeleit.

Halogatások és hosszú várakozás után múlt héten végre nyilvánosságra hozták a Formula-1 kissé felvizezett, ám még így is komoly változásokkal járó új szabálycsomagját, amelynek egyik sarokpontja a pályán zajló csaták izgalmasabbá tétele. A sorozat döntéshozóinak nagy elvárásaik vannak az új autókkal szemben, amelyek szélárnyékban mutatott teljesítménye elképzeléseik szerint drasztikusan javulni fog. Ennek köszönhetően várhatóan megszaporodnak a kerék a kerék elleni küzdelmek, bár ezt Daniel Ricciardo némi kétellyel fogadta, elvégre a pilóták alkalmazkodni fognak az új helyzethez. Akárhogy is lesz, ő magabiztosan várja a 2021-es szezont.

ricciardo-portre-20191



 „Amikor mások egyet előznek, én kettőt fogok! Ezt így kell felfogni” – nyilatkozta lazán. „Nagyobb hangsúlya lesz a védekezésnek. Kétlem, hogy könnyű lesz előzni, akárki biztosan nem lesz rá képes, hiszen mindenki keményebben fogja tartani a pozícióját” – idézte a PlanetF1 a Renault pilótájának szavait, aki szerint a nézők biztosan jól fognak járni a változásokkal. „A több lehetőség nagyobb izgalmakkal fog járni.”

Ahogy több más nagyágyúnak, úgy Ricciardónak is jövő év végén jár le a csapatával aláírt szerződése, így a 2021-re jósolt, pozíciókért zajló küzdelmeket egy ülésekért vívott harc fogja megelőzni a következő szezonban. Többek között Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen és Sebastian Vettel is erre készül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: