DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Akár az utolsó is lehetnék

Ismét pont nélküli versenyt zárt az Alfa Romeo pilótája, aki az USA Nagydíjon elért 11. helyezésére azt reagálta, akár az utolsó is lehetne, hiszen semmivel sem jutott vele előrébb. Problémák vannak az autójával.

Az augusztus eleji Magyar Nagydíj óta nem szerzett pontot Kimi Raikkönen, akinek az idei szezonban a nyári szünet vízválasztónak számít. A szezon első felét óriási lendülettel teljesítette, tizenkét futamból nyolc alkalommal végzett a top tízben, szinte egyedül vitte a hátán a csapatot. Belgium óta azonban ezt egyszer sem sikerült megismételnie, így az USA Nagydíj sorozatban a hetedik versenye, amelyen nem szerzett pontot. Texasban egyetlen pozícióra volt ettől, ám ez sovány vigasz számára.

raikkonen-portre-20191



„Semmit sem számít, ezért csalódást keltő [az eredmény]. Persze voltak pozitív dolgok, de a vége ugyanaz. Az első köröm rendben volt, de a tempóm nem volt meg ahhoz, hogy megtartsam a pozíciót. [Kevin] Magnussent meg tudtam előzni, de összességében az az érzésem, hogy gyenge az alaptempónk, és a gumikat kell jobban használnunk, hogy kompenzáljunk. Azok így hamarabb elkopnak, ami egy versenytávon összeadódik, így veszteséget szenvedünk el. Csalódás a 11. helyezés, de legalább tudtunk harcolni.”

Raikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi a tizennegyedik helyen ért célba a futamon. Neki is hasonló problémái vannak az autóval, amelynek névadójáról az utóbbi időkben felröppentek a pletykák, hogy távozhat a sorozatból.

„Eltérő stratégián voltunk Kimivel. Nekem a közepeseken és a keményeken is nehéz volt. A puhák valamivel jobban működtek, de azok is lassúak voltak. A versenytempó a problémánk. Próbáltuk megoldani, de ez eddig kevés volt. Brazíliában megpróbálunk jobban teljesíteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: