DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Az Alfa Romeo máris távozhat az F1-ből

Sajtóértesülések szerint az Alfa Romeo kihátrálhat a Sauber mögül 2020 után, akiknek így egy új partnert kell találniuk, ha továbbra is jelen szeretnének lenni a Formula-1-ben. A Honda lehet a befutó.

Az Alfa Romeo 2018-ban vált a Sauber istálló névadó szponzorává, amin felbátorodva kiterjesztették a Formula-1-es jelenlétüket, idén pedig már el is tűnt a Sauber név a csapatból. Bár az istálló székhelye továbbra is Svájcban található, ezen az éven Alfa Romeo Racing-Ferrari néven vettek részt a világbajnokságban.

Ez jövőre még biztosan nem fog változni, de az általában jól értesült Joe Saward úgy tudja, az Alfa elégedetlen az eredményekkel és a hozzá fűzött reményeket sem váltotta be a Formula-1: „Az Alfa Romeónak nem megy jól az autóeladási piacon, miközben abban reménykedtek, hogy az F1-es jelenlét majd változtatni fog ezen” – mondta az újságíró az F1sport.it-nek.

Az Alfa Romeo máris hátat fordítana az F1-nek?


„Éppen emiatt nem túl valószínű, hogy a partnerség 2020 után is működni fog. Ráadásul a csapat idén elért eredményei is inkább csalódást keltőek, mint kiemelkedőek, mindemellett pedig nem olyan nagy az összhang az új és a régi emberek között – még ha mindenki mosolyog is a kamerák előtt.”

Saward szerint egyértelmű, hogy ha ez bekövetkezik, akkor a Saubernek egy új partner után kell néznie, ha túl szeretne élni és továbbra is az F1-es vérkeringés szerves része akar lenni. Amennyiben erre lesz szükség, úgy a Honda ideális partnernek tűnik a véleménye alapján, akikkel egyszer korábban már megegyeztek: „Talán a történtek után már nem lenne olyan a viszony a két fél között, mint a Ferrarival való megegyezést megelőzően.”

Az Alfa Romeo valóban nem teljesít jól, a nyári szünet óta mindössze három pontot szerzett a csapat, s a szezont parádésan kezdő Kimi Raikkönen is szép csendben esik vissza a pontversenyben, ahol jelenleg a 14. helyen áll, 31 egységgel, míg Antonio Giovinazzi összesen 4 pontot szerezve a 18. A konstruktőrök között csak a Haas és a Williams van az Alfa Romeo mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: