DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen nem érti az Alfa problémáit

A 2007-es F1-es világbajnok szerint a lágy gumikon hirtelen minden jónak tűnt, de addig kész szenvedés volt az autó - a baj az, hogy fogalma sincs az okokról, nem érti a helyzetet.

Japánban is csalódást keltő hétvégét teljesített az Alfa Romeo, az istálló most már futamok óta nem találja a ritmust, Kimi Raikkönen pedig folyamatosan panaszodik is erre - természetesen Suzukában sem hagyta szó nélkül, hogy sem ő, sem csapattársa, Antonio Giovinazzi nem jutott be a Q3-ba, a futamon pedig még lassabb volt a többiekhez képest.

"Ez nálam messze volt a normálistól" - mondta 2007 világbajnoka az Autosportnak. "Nehéz megérteni, hogy miért nem volt tapadásunk az autó elején és miért voltunk lassúak az első két szett gumin. Amint feltettük a lágy keveréket, hirtelen három-négy másodperccel gyorsabbak voltunk körönként, az autó pedig igazából jónak tűnt."

kimger



"Egyszerűen nem tudom, hogy ez miért van, de remélhetőleg hamarosan rájövünk, hogy mi is a probléma. Két különböző aerodinamikai csomagot használtunk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy tanulni fogunk ebből és remélhetőleg ismét a top tízben tudunk majd harcolni" - tette hozzá a finn pilóta.

Raikkönen azt is hozzátette, hogy bár versenyek óta vannak gondjaik, a szezon során most először volt teljesen tanácstalan amiatt, hogy mi is lehet a gond - egyszerűen nem érti, hogy miért működik az autó az egyik és miért nem működik a másik keveréken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: