DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nagy gyengeségére fog fókuszálni a McLaren

Az istálló több futama is a bokszutcában úszott el. Nem a személyzettel, hanem a felszereléssel van a gond: Andreas Seidl kiadta az ukázt, fel kell zárkózni a területen a topcsapatokra, akkor is, ha 2021-ben tényleg egységesítés lesz.

A pályán remeklő, konstruktőri negyedik pozícióban kényelmes előnnyel álló McLaren gyenge pontja a bokszutca. A közelmúltban kétszer is itt úszott el futamuk: Mexikóban Lando Norrisnak, Monzában Carlos Sainznak voltak problémái a kiállás folyamán, a spanyolnak a rosszul rögzített kerék futama végét jelentette.

„Dolgoznunk kell ezen a területen, mert ebben a tekintetben nem vagyunk a topcsapatok szintjén” – mondta az Autosport lapnak Andreas Seidl csapatfőnök. A fejlődés mindenekelőtt a felszerelés házon belüli fejlesztésével érhető el: „Mindenekelőtt jobb és robusztusabb felszereléssel kell ellátni őket, mert egyszerűen le vagyunk maradva. A biztonsági mechanizmusokat illetően is ez a helyzet: már be lehet építeni a felszerelésbe, hogy az autó ne mehessen tovább, ha a kerék nincs teljesen fent. Ezen kell még dolgoznunk a télen, amihez idő kell. Az ilyet nem lehet egy hét vagy egy hónap alatt megoldani.”



„Amikor ez a helyén van, akkor vállalhatunk több kockázatot a kerékcserével. Azt hiszem, azt már a szezon elején megmutattuk, hogy az emberi oldal rendben van, és gyors bokszkiállásokat tudunk kivitelezni. Óriási lépést tettek előre, a fiúk nagyszerű munkát végeztek a szezon első felében. Ám egyszerűen nem vagyunk még elég szilárdak ahhoz, hogy felkészüljünk arra, ha valami rosszul sülhet el. Ezen kell dolgozunk.”

A bokszfelszerelés egy olyan terület, amelyhez a legtöbb csapat nem szívesen nyúlna a következő szezonban: továbbra is lehetséges, hogy a 2021-es szabályváltozásokkal együtt egységesítik a kiállás során használt eszközöket. „Még továbbra is nyitott, mi fog 2021-ben történni. Az erről szóló vita folyamatban van jelenleg, a 2021-es specifikáció véglegesítéséről. Tény viszont, hogy túl sok pontot veszítettünk idén bokszutcai problémákból kifolyólag. Lépnünk kell jövőre. Nem akarok a következő versenyeken ugyanilyen kockázattal számolni” – nyilatkozta Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: