Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 28. csütörtök
F1

Albon újra lenyűgözte a Red Bullt

Csapatfőnöke fenomenálisnak nevezte Alex Albont, aki rendíthetetlenül meggyőző formájával egyre inkább bebiztosítja helyét Max Verstappen mellett. Ennek ellenére a csapat még nem döntött a sorsáról.

Sokan kételkedve vettek tudomást a hírről, hogy a Red Bull a gyengélkedő Pierre Gasly helyére egy még tőle is tapasztalatlanabb versenyzőt, Alex Albont ülteti be a 2019-es szezon második felére. Hét futam elteltével azonban kijelenthető, hogy ez kifejezetten jó döntésnek bizonyult. A thai pilóta stabilan hozza az erős pontszerző helyeket, legutóbb Texasban például úgy ért az ötödik helyre, hogy egy előtte egy rajtbalesetbe keveredett bele.

 albon-pit-2019-usgp1„Ismét nagyszerű munkát végzett” – értékelte az USA Nagydíjon nyújtott teljesítményét a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. „Az első kanyarban meglátásom szerint a körülmények áldozata volt, nem tudom, azt hogyan úszhatta volna meg. Szüksége volt egy orrkúpcserére, ami miatt messze az utolsó lett. Az ezt követő néhány körben viszont mindenki másnál sokkal gyorsabb volt, aztán ahogy a forgalmat kezelte, az fenomenális. A gumistratégiája miatt háromszor biztosan megelőzte [Carlos] Sainzot. Forgalomban nagyon hatékony, az előzései pedig határozottak. Hét verseny alatt a hatodik helyre kapaszkodott fel a tabellán, folyamatosan lenyűgözi a csapatot” – idézte a Motorsport.

Az istálló tehát elégedett a 23 éves pilótával, elhatározás azonban egyelőre nem született a sorsáról. Továbbra is nyitott kérdés, hogy Albon, Gasly és Danyiil Kvjat közül ki lesz Verstappen csapattársa 2020-ban. „Mind a négy pilótánk szerződéssel rendelkezik 2020-ra, így nem kell kapkodnunk. A megfelelő időben meghozzuk a döntést” – jelentette ki Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?