Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 31. vasárnap
F1

Red Bull: Jövőre az első futamra is készen kell állnunk

2019-ben az volt a Hondával összeboronálódott Red Bull célkitűzése, hogy öt futamgyőzelmet szeretnének szerezni. Ez két versennyel a vége előtt már lehetetlen, 2020-ra pedig még merészebbet álmodtak.

A már 76 esztendős Dr. Helmut Marko - akinek esze ágában sincs nyugdíjba vonulni – azt a célt tűzte ki a Red Bull istállója elé, hogy nyerjenek meg öt versenyt 2019-ben, ami már biztosan nem fog megvalósulni, hiszen Verstappen a Német és az Osztrák Nagydíjakon aratott diadalt, s már csak két futam van hátra a szezonból.

Jövőre azonban ettől is merészebb célokat tűzött ki istállója elé Dr. Helmut Marko, aki szeretné, ha a Red Bull 2020-ban eséllyel szállna harcba a világbajnoki címért, amihez arra lesz szükségük, hogy már az Ausztrál Nagydíjtól kezdve versenyképesek tudjanak lenni.„Célunk, hogy már a legelső versenytől kezdve kompetitívek tudjunk lenni jövőre. Sikerült tanulnunk a hibáinkból, s mostanra már optimistán látunk a jövő évi világbajnoki esélyeinket illetően. Az egyik hibánk az volt, hogy későn készültünk el az autóval, az első versenyeken pedig nem tartottunk még ott, ahol szerettünk volna” – mondta Marko a Motorsport Totalnak.

Marko Max Verstappenről is ejtett néhány szót, aki néhány újabb hibától eltekintve idén is jó teljesítményt nyújt, két futamgyőzelmével pedig harcban van a világbajnoki összetett harmadik helyezéséért.

„Teljes mértékben bevontuk őt a 2020-as terveinkbe, és rendkívül aktívan részt is vesz a munkában. Viszont ő nem egy gyári alkalmazott, aki heti hatvan órát tölt a munkahelyén, így eléggé korlátozott az idő, amit közösen tudunk eltölteni. Mindent próbálunk úgy megszervezni, hogy esélyünk legyen jövőre a világbajnoki címre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?