DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg elárulta, mi Hamilton kryptonitja

A 2016-os világbajnok szerint egyetlen módja van annak, hogy Valtteri Bottas legyőzze Lewis Hamiltont, ez pedig az, hogy a megfelelő módon férkőzik a fejébe. Feldühíteni nem szabad.

A hibrid éra 2014-es kezdete óta Lewis Hamilton sorra nyeri a világbajnoki címeket, egyetlen kivétellel mindet behúzta. Egyedül Nico Rosberg volt az, aki meg tudta törni az egyeduralmát, így ha valaki, ő tudja, milyen fegyverekkel érdemes Hamilton ellen vonulni. Azzal is pontosan tisztában van, mennyire nehéz a brit csapattársának lenni, ennek apropóján arról nyilatkozott, vajon Valtteri Bottasnak mire van szüksége ahhoz, hogy 2020-ban legyőzze legnagyobb ellenfelét.

 bot-usagp-portre-20191



„Szerintem Valtteri év elején egészen jó mentális játékot űzött. Megjelent Valtteri 2.0, aki nagyon-nagyon erős volt, és ez működött. Ez a tökéletes módja: csak koncentráljon saját magára, tűnjön fel a lehető legerősebbként és szállítsa az eredményeket. Szerintem ennél jobb módszer nincs, mert ha feldühíti Lewist, akkor erősebbé teszi őt. Vékony a határvonal” – ecsetelte.

Bottasnak voltak nehéz évei a Mercedesnél, idén viszont az eddigi legjobb F1-es szezonját teljesíti: mostanáig négy futamgyőzelmet és öt pole-pozíciót szerzett, ez utóbbival ráadásul Hamilton előtt áll. „Mindig vannak pillanatai, amikor kimagaslóan jó, de aztán Lewis visszavág, és futamról futamra megsemmisíti őt. Szerintem a legnagyobb baja a versenytempója, ebben kell javulnia. A legtöbb futamon [Hamiltonhoz képest] túlzottan elkoptatja a hátsó gumijait, ez pedig nagy probléma” – idézte Rosberg észrevételeit a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: