DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bejelentette Raikkönen csapattársát az Alfa

Hivatalosan is bejelentette az Alfa Romeo, hogy ki vezeti majd a csapat másik autóját 2020-ban Kimi Raikkönen mellett - nagy meglepetés nem történt, lehetett erre számítani.

Az Alfa Romeo hivatalosan is bejelentette, amiről már lehetett hallani: 2020-ban is Antonio Giovinazzi lesz Kimi Raikkönen csapattársa, nem Nico Hülkenberg kapta ezt az ülést (sem). A közlemény szerint Giovinazzi a nehezebb kezdet után stabilizálta magát, mint versenyképes pilóta, aki pontokat tud szerezni és tartja Raikkönen tempóját.

"Antonio nagyon jól teljesített idén és nagyon örülök annak, hogy megerősíthetem: velünk marad 2020-ra is" - mondta Fred Vasseur csapatfőnök. "Nagyon ígéretes az, ahogy beilleszkedett a csapatba és hogy folyamatosan fejlődött az első teljes szezonja során és alig várjuk, hogy kiaknázzuk a benne lévő teljes potenciált a folytatásban."

alfa_2



"Antonio nagyon gyors pilóta még egy olyan tapasztalt társ mellett is, mint Kimi és azt várjuk tőle, hogy ahogy egyre több lesz a tapasztalata, egyre tovább fejlődik. A technikai visszajelzései, a munkamorálja és a pozitív hozzáállása segíteni fognak abban, hogy előrejusson a csapat, ahogy a változatlan felállásból fakadó folyamatosság is" - tette hozzá Vasseur.

"Nagyon örülök, hogy a csapatnál maradhatok 2020-ra is és hálás vagyok a hihetetlen támogatásért, amit az első szezonomban kaptam. Sokat tanultunk idén és biztos vagyok benne, hogy jövőre egy nagy lépést tudunk megtenni előre. Nem leszek már újonc, úgyhogy ez nem lesz már kifogás. A szezon elejétől kezdve versenyképes akarok lenni és meghálálni a csapat bizalmát" - mondta minderről Giovinazzi.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: