DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem készül csodát tenni

A brit F1-es pilóta egy hétvégi autózással is megszerezheti hatodik világbajnoki címét a ma esti USA Nagydíjon, ezért az ötödik rajtpozíció ellenére sem készül semmilyen meglepő húzásra.

74 pontos előnyének köszönhetően ma Lewis Hamilton könnyedén világbajnok lehet, ezért az USA Nagydíjra is pontosan ugyanazzal a hozzáállással készül, mint bármelyik másik versenyre. Ha Valtteri Bottast nem az első helyen intik le, akkor övé a cím, de ha csapattársa nyer, akkor is elég a nyolcadik helyen célba érnie. Ennek tudatában az sem zökkenti ki, hogy csak az ötödik rajthelyet sikerült megszereznie.

 ham-usa-2019-portre1



„Nem tartom kiemelten fontosnak ezt a versenyt - pont annyira számít, mint bármelyik másik. Ugyanazzal a hozzáállással közelítem meg, mint az eddigieket, semmilyen meglepőt nem akarok tenni. Minden okkal történik, [az időmérőből] levontuk a következtetést. Meglátjuk, tudok-e a negatívból pozitívat csinálni.”

Hamilton a kvalifikáción három tizedmásodpercet kapott csapattársától, miközben az előtte sorakozó négyes bő egy tizeden belüli időt autózott. „Egyszerűen nem voltak jó köreim, néha történik ilyen. Az első elég jól kezdődött, de aztán sok időt veszítettem. A másodikban eltaláltam a nyolcas kanyar kerékvetőjét, azzal annak is vége lett.”

A britet az időmérő után Max Verstappen felől súlyos kritika érte, miután a páros egy alkalommal kis híján összeütközött. Erre higgadtan reagált a brit. „Nem történt semmi. Mindenki lassan ment, én a gumikat próbáltam megfelelő hőmérsékleten tartani. Nincs olyan szabály, hogy egyhelyben kell maradnom, ezért tovább haladtam, ő pedig elkezdett versenyezni velem. Az vicces volt…” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: