DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Renault azonnali hatállyal menesztette aerodinamikai vezetőjét

Az istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul mondta el, hogy a Renault menesztette az aerodinamikai részleg eddigi vezetőjét, helyére pedig a Williamstől érkezik egy szakember.

Az enstone-i bázisú csapat úgy vágott neki 2019-nek, hogy csökkenteni szeretné lemaradását a három élcsapathoz, így a Mercedeshez, a Ferrarihoz és a Red Bullhoz viszonyítva, ehhez képest azonban még az ő erőforrásaikat használó McLaren is elment mellettük.

Cyril Abiteboul egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogy maguk alatt vágják a fát, s kilátásba helyezett néhány személyi változást is. Nos, ezeknek már a szezon vége előtt eljött az ideje, mivel a Renault azonnali hatállyal elbocsátotta az aerodinamikai részleg eddigi főmérnökét, Peter Machint, helyét pedig Dirk de Beer veszi át.



A holland szakember korábban már dolgozott a Renault-nál, majd később a Ferrarinál és a Williamsnél is megfordult. Abiteboul szerint a gyáraik megfelelően felszereltek, így az eddigi eredményekre nincs mentség.

„Szükségünk van egy újabb, erősebb vezetőségre az aerodinamikai részlegen, hiszen ezen a téren egy kicsit gyengének bizonyultunk, így erősítenünk kell ezen a jövőben. Az aero-részlegünk óriási, hatalmas, korszerű létesítményekkel és élen járó felszerelésekkel, szóval mindenki tudja, hogy ettől többet kell nyújtanunk” – mondta Abiteboul.

A Renault a Japán Nagydíjon történt kizárásuk miatt még abban sem lehet teljesen biztos, hogy az ötödik helyen zárja majd a szezont, viszont a McLaren már-már beláthatatlan távolságban van a negyedik helyen. A francia istállónál egyébként fel fognak venni egy helyettes vezetőt is az aerodinamikai csoporthoz, aki szintén egy másik csapattól érkezik, valamikor a jövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: