DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: A saját magunk ellenségei vagyunk

Cyril Abiteboul az F1-es istálló idei eredményeiről és jövőjéről beszélt, így arról is szó esett, a döntéshozók és a dolgozók saját maguk alatt vágják a fát, ezért nem haladnak egyről a kettőre.

Meglepően őszinte nyilatkozatott adott a Renault Formula-1-es csapatának vezetője az alakulat aktuális helyzetéről. A francia gárda az idei szezonra dobogós helyezéseket tűzött ki maga elé, ám erre idén a kaotikusan alakult Német Nagydíjtól eltekintve egyszer sem volt reális esélye. Tavaly a negyedik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, idén egyet hátra csúszva az ötödik helyen áll. Ezek a mutatók egyáltalán nem azt tükrözik, hogy az alakulat a középmezőnyből kiemelkedve közeledne az élcsapatok felé. Hiába az óriási autógyár erőforrásai, a csapaton belül valami nem stimmel - erről beszélt Cyril Abiteboul.

 abiteboul-portre-20191



„Őszintén szólva időnként a saját magunk ellenségei vagyunk. Nem könnyítjük meg a saját életünket. Voltak megbízhatósági problémáink - vannak területek, amelyeken egyszerűen javulnunk kell. Ki kell szűrnünk minden hülyeséget, amit csináltunk, valamint jobb autót kell építenünk. A célunk a negyedik hely volt, ettől el vagyunk maradva, de ez nem a világ vége. A média néha túloz és túl nagy nyomást helyez ránk.”

„Az ötödik pozíció nem az, ahol lenni szeretnénk. Nem is olyan rossz, de motiválnia kell a jobb eredményre. Az utóbbi 12 hónap nem volt egyszerű számunkra, de van egy nagy de, mégpedig az, hogy 2020-ig elkötelezettek vagyunk a sorozat iránt, 2021-től pedig új szabályok jönnek, amelyek növelhetik az esélyeinket” – magyarázta a csapatfőnök.

Az F1-es médiában az utóbbi napokban felröppent a hír, hogy a Renault vezetősége akár a kivonulás mellett is dönthet, ha a csapat nem tud egyről a kettőre jutni, ám erről egyelőre semmilyen hivatalos döntés nem született. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: