DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg is érzi, az Alfa az utolsó esélye

Nico Hülkenberg alól a Renault nemrég kihúzta a talajt, a német pedig azóta nem talált helyet magának a 2020-as rajtrácson. Az utolsó reális esély az Alfa Romeo lehet a németnek.

Sokan úgy számoltak, talán maga az érintett is, hogy 2020-ban is Nico Hülkenberg lesz a Renault egyik versenyzője az F1 2020-as szezonjában. Meglepetésként hatott aztán, hogy a francia istálló úgy döntött, jövőre Esteban Ocon lesz Daniel Ricciardo csapattársa, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe hozták Hülkenberget: mivel a mezőny legnagyobb része úgy sakkozott, hogy a 2021-ben életbe lépő szabályváltozások során legyen alkalma mozgolódni, így jövőre elég kevés a szabad ülés a rajtrácson, olyan meg pláne, amiért meg is érné váltani.

Nico Hülkenberg éppen ebből a megfontolásból nem számol korábbi munkaadójával, a Williamsszel, és saját maga is úgy fogalmaz, hogy az egyetlen reális opció ahhoz, hogy a mezőnyben maradhasson, az Alfa Romeo lehet, Antonio Giovinazzi helyén. Sokat segíthet Hülkenbergnek az is, hogy a versenyző egyébként nagyon jó viszonyt ápol a csapatfőnök Fred Vasseurrel.

00119023_694



„Hogy el tudom-e képzelni magam az Alfánál? El” - fogalmazott Hülkenberg teljesen őszintén a Motorsport.com felvetésére. „Természetesen (beszéltem is velük), átfutottunk az ilyenkor megszokott dolgokon.”

A Williamsnél a legnagyobb esélyes George Russell mellé Nicholas Latifi, de ha esetleg Hülkenberg fel is merült volna az istállónál, a német nem mutatkozik túl nyitottnak azzal kapcsolatban, hogy visszatérjen korábbi állomáshelyére. „Azt gondolom, másra van szükségük. Nem én vagyok a megfelelő ember, a megfelelő versenyző jelenleg számukra. Tekintve azt, hogy hol állok én jelenleg és hol állnak ők, az időzítés jelenleg nem lenne jó. Tisztelem őket, mert versenyeztem is náluk, de nem gondolom, hogy ennek a megvalósulására reális esély van.”

00119023_433

A németben sok minden felmerült: például más bajnokságok. „Vagy akár az, hogy egy ideig ne versenyezzek. Őszintén szólva nem tudom. Sok mindenen múlik ez, például hogy merre forrják ki magukat a dolgok itt az F1-ben. Ha erre tudom a választ, akkor tudok esetleg majd más dolgokat mérlegelni. Sürgetni semmit nem fogok csak azért, hogy valamilyen versenylehetőségbe mindenképp beleugorjak. Olyat akarok, amit szeretni tudnék, ami kihívást nyújt. Erre jelenleg nincs még meg a válasz.”

Meg nem bánt semmit a karrierjével kapcsolatban. „Nem érzem úgy, hogy befejezetlen ügy lenne ez. Megcsináltam a magam ügyét, jól teljesítettem az évek során, kiegyensúlyozottan, és amikor sok embernek nem jutott munka, engem akkkor is akartak és fizettek nekem a szolgálataimért. Ez, azt gondolom, sokat elmond. Nyilván szerettem volna én is több dobogót, győzelmet és bajnoki címért harcolni, de tudom, mik voltak azok, amik miatt ez nem így alakult végül. Nyugodtan alszom ezzel kapcsolatban, és bár nyilván szeretném folytatni a versenyzést, ha nem, hát az élet megy tovább. Nyilván szerettem volna többet elérni, de ha nincsenek meg ehhez az eszközök, akkor mindezt nagyon nehéz megvalósítani és limitálódnak a lehetőségeid.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: