DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamiltonék direkt felfújták a Verstappen-ügyet?

Rengeteg kritikát kapott Max Verstappen a Mexikói Nagydíjon nyújtott alakításai miatt, de nem mindenki ért egyet a támadásokkal. Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo is a holland védelmére kelt.

A 2019-es szezonban Max Verstappen újjászületett, az évad első kétharmadában mindenki a holland teljesítményét dicsérte, aki túllépett a korábbi években látott hebrencs vezetési stílusán és képes érett, megfontolt versenyzésre balesetek nélkül. A nyári szünet után viszont kezdett kissé megváltozni a kép, számos ki nem kényszerített hibát vétett a hétszeres futamgyőztes.

Leginkább a Mexikói Nagydíj hétvégéjén beszéltek sokat felesleges hibáiról, az időmérő edzés végén nem lassított Valtteri Bottas ütközésének helyén és ezt utána erősen hangoztatta is nyilatkozataiban, így szinte kiprovokálta a később valóban megkapott rajtbüntetést.

A csapatfőnök is mérgelődött a futam után, ugyanis ennek ellenére is nyerhetett volna Verstappen, de mindkét Mercedesszel koccant az első körökben, így drasztikusan visszaesett és csak a hatodik helyig tudott felzárkózni. Leginkább Sebastian Vettel és Lewis Hamilton kritizálta élesebben (Hamilton úgy fogalmazott, hogy Verstappen megtorpedózta őt az elején) a holland vezetési stílusát, de nem mindenki osztja véleményüket.

Szándékosan felnagyítják Verstappen mexikói hibáit?


„Szerintem ez már túlságosan is fel van fújva. Több olyan versenye is volt idén Maxnek, ahol szintén keményen, de fair módon versenyzett, remek előzéseket mutatott be. Néha előfordul, hogy akad egy ilyen versenyhétvége, mint most Mexikóban, ezzel pedig megint sokkal inkább nagyobbnak láttathatunk negatív sztorikat, mint amilyenek valójában” – ecsetelte véleményét a Sky Sports adásában Valtteri Bottas.

„Ő egy agresszív pilóta, ez rendben is van. Minden versenyző máshogy viselkedik a pályán, ennek megfelelően is kell őket kezelni, ez is rendben van. Nagyon unalmas lenne, ha mindannyian teljesen egyforma stílusban vezetnénk” – tette hozzá a finn.

Verstappen egykori csapattársát is megkérdezték a fejleményekről. „Az első naptól soha nem bíztam benne!” – reagált viccesen Daniel Ricciardo. „Időnként tudatában van az ember, kivel is csatázik éppen, néha viszont előfordul a harc hevében, hogy nem is tudjuk, ki az ellenfél. A rajtnál viszont illik tudni arról, kik vannak a közvetlen közelünkben.”

„Kedvelem Maxet és szeretem azt, ahogy versenyez. Keményen nyomja és keményen csatázik, én pedig sokkal szívesebben harcolok olyasvalaki ellen, aki odateszi magát a támadó és a védekező manővereknél is” – fogalmazott az idén már a Renault-t erősítő ausztrál.

Tényleg túlságosan felfújták volna Verstappen kemény mexikói versenyzését?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: