DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc különlegesnek tartja Austint

A Ferrari F1-es pilótája szeret az Egyesült Államokban lenni és szerinte az a hangulat, ami ezen a hétvégén körüllengi a száguldó cirkuszt, az egészen különleges.

Az elmúlt futamok nem alakultak túl jól Charles Leclerc számára, hiába szerepelt jól az időmérőkön, vasárnap valami mindig balul ütött ki számára - legutóbb Mexikóban például a stratégia ment félre a Ferrari részéről. Austinban szeretne ezen javítani a monacói Formula-1-es pilóta, a pályát pedig nagy kihívásnak tartja.

"Szeretek az Egyesült Államokban lenni, Austin városa pedig csodálatos. Maga a hely is nagyszerű, az egészet körüllengő atmoszféra pedig különleges, nem olyan, mint amilyet általában megszoktunk. Emellett a maga a pálya is meglehetősen egyedi, hiszen több ikonikus pálya különböző részei adták hozzá az inspirációt" - mondta Leclerc a Ferrari hétvégi felvezetőjében.

leclerc-austinelőtt



"Éppen emiatt elég komoly kihívást jelent. Van benne egy hosszú egyenes és több eléggé más jellegű kanyar, biztosnak kell lennünk abban, hogy megtaláljuk az autó egyensúlyát. Ugyanakkor ez az egyik olyan pálya, amely az óramutató járásával ellentées, ami kicsit nekünk is összekeveri a dolgokat az autóban ülve" - tette hozzá.

Leclerc-nek már csak azért is nagyon fontos lenne a jó szereplés, mert csak hat ponttal vezet Sebastian Vettel és tizenhattal Max Verstappen előtt úgy, hogy már csak három futam van hátra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: