DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Norris nem akar többé jófiú lenni

Az F1-es mezőny egyik legbarátságosabb figurája, Lando Norris felismerte, egy kiélezett sportágban a stílusa nem vezet kimagasló eredményekhez, ezért változtatásokra készül.

A Formula-1 idei újonca, Lando Norris a pályán és azon kívül is kiemelkedő karakter – teljesítménye meggyőző, személyisége pedig sokakkal rezonál. Korából fakadóan azonban van még miben fejlődnie, és ezt ő maga is tudja. Ahogy egyre több időt töltött el az F1-ben, úgy jött rá, hogy egy ilyen kompetitív világban akkor érhet el igazán nagy eredményeket, ha vezéralakká válik.

 norris-portre-20192_1



„A szezon kezdetén még nem tudtam, hogyan fogok teljesíteni – kiemelkedem-e vagy szenvedni fogok” – magyarázta a fiatal, aki csak részben elégedett idei teljesítményével. Nagyjából az vagyok. Jó voltam, bizonyos időmérőkön és futamokon igazán meg tudtam mutatni, mire vagyok képes. Ez örömmel töltött el. De voltak alkalmak, amikor hibáztam az időmérős körömön, és veszítettem egy pozíciót – ez nagyon frusztrált" - árulta el, majd rátért egy másik területre, amelyen mindenképp változtatna.

„Jobb vezérré akarok válni ahelyett, hogy nekem mondanák meg, mit csináljak. Férfiasabbá kell válnom, többször kellene megmondanom, mire van és mire nincs szükségem. Néha túl kedves vagyok. Jobban kellene vezetnem a mérnökeimet, a csapatomat” – magyarázta a Sky Sportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: