DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris saját magát idegesíti

A McLaren újonc F1-es pilótáját lassan az őrületbe kergetni, hogy folyton hibákat vét az időmérőkön, emiatt csapattársa az utóbbi időben rendre előle rajtol a futamokon.

Egy elsőéves Formula-1-es pilótának számos tanulnivalója akad, miközben a királykategóriában minden korábbiaktól jelentősebb teljesítménykényszer nehezedik rá. Lando Norris aktuális legnagyobb problémájának a kvalifikációkat tartja, vagyis az azokon produkált teljesítményét, ami borzasztóan frusztrálja őt.

 norris-portre-20192_1



„Folyton hibákat vétek az időmérőkön, ami már az őrületbe kerget, hiszen fontos szerepe van a jó rajtpozíciónak. Tudom, hogy rendben van az egykörös tempóm, és tudom, hogy képes vagyok rá, egyszerűen csak nem jön össze, amikor fontos lenne” – idézte a britet a Racefans.

Bár Norris az idei kvalifikációs teljesítményeket nézve 9:7-re vezet Carlos Sainz ellen, Belgium óta minden alkalommal csapattársa mögül rajtolt. Legutóbb, Suzukában meg tudta volna törni ezt a sorozatot, ám az utolsó kanyarkombinációban hibázott.

„Igazság szerint az volt a valaha volt egyik legjobb köröm - egészen az utolsó sikánig. Kissé rosszul találtam el a rázókövet, emiatt túl sokat pattogtam gázadás közben, és nem volt elég tapadásom a kigyorsításon, így az egész célegyenesben időt veszítettem. Nagyon zavaró, mert odáig jó köröm volt. Itt-ott apró hibákat vétek, nem fordítom rendesen az autót, vagy nem találom el tökéletesen a kanyarcsúcspontot. Sosem rakok össze tökéletes kört" - panaszolta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: