DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Danner: Még mindig számolni kell Vettellel

A korábbi F1-es pilóta, Christian Danner úgy látja, Sebastian Vettel kezd megtalálni régi formáját, miután nehéz évek vannak mögötte. Viszont a Mercedes csapatként jobb munkát végez náluk.

Már tavaly sejthető volt, a bejelentés után, hogy Charles Leclerc fenyegetést jelent majd Sebastian Vettelre nézve, s ez be is igazolódott 2019-ben. Azonban Christian Danner szerint Vettel még most is az a pilóta, aki négy világbajnoki címet szerzett annak idején.

„Még jó, hogy most is ugyanaz a versenyző! Mindketten nagyszerű formában vannak, viszont a Ferrari teljesítménye egy kissé ingadozó. Fantasztikusak mindketten az időmérőkön, de aztán a versenyeken mindig történik valami, mivel a Mercedes egyszerűen jobb” – mondta Danner az RTL-nek.



„A Ferrarinak komoly teljesítménybeli problémái voltak, aztán ezt csak tetézte a Monzában és Szocsiban kialakult perpatvar a csapaton belül. Amiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a Ferrari csapatként nem olyan erős, mint a Mercedes. Viszont azt senki ne mondja nekem, hogy Vettel már nem a régi. Ugyanolyan gyors, mint mindig.”

Danner szerint az is csak légből kapott ötlet, hogy a 32 éves honfitársa hamarosan visszavonulna: „Ezt sem Vettel szájából hallottuk, csak egy spekuláció. A sajtó találta ki, ők kezdték el ezt híresztelni a sorozatos hibái és a Leclerc-rel való küzdelem közben. Viszont a nyári szünet utáni időszakban megmutatta, hogy még mindig számolni kell vele.”

A világbajnoki tabellán Charles Leclerc jelenleg hat ponttal áll csapattársa előtt. Az már korábban eldőlt, hogy csak a két Mercedes-pilótának van esélye a világbajnoki címre, azonban a harmadik helyért nagy csata van a két ferraris és a nyári szünet óta gyengén teljesítő Max Verstappen között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: