DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Ilyen körítés mellé ilyen sz*r trófeát...

A négyszeres világbajnok szerint nagyon menő volt, ahogy felemelték a győztes autót a pódiumra, de a szelfibotos alak nem nyerte el a szimpátiáját, nem is beszélve a „sz*r trófeákról”.

A Mexikói Nagydíj szervezőitől már megszokhattuk, hogy elképesztő felhajtást csapnak a Formula-1 körül, illetve tény, ami tény, a stadionrészleg magával ragadó, ahová illik is kitalálni valami szokatlant, valami olyat, ami egyedivé és nélkülözhetetlenné tudja tenni a pályát.

Idén nem kisebb dolgot találtak ki, minthogy a győztest – jelen esetben Lewis Hamiltont – az autójával együtt emelték a pódiumra. Rendkívül formabontó és stílusos megoldás volt, ahogyan azt Sebastian Vettel elismerte, azonban ezenkívül már semmi nem nyerte el a Ferrari-pilóta tetszését, aki a második helyen ért célba Mexikóban.

Előbukkant ugyanis egy Mario Achi névre hallgató, sisakos, maskarás figura, aki a pódiumon szeretett volna egy szelfit készíteni a dobogós versenyzőkkel, azonban Vettel ellökte magától:

 

„Nem tetszett, mikor a szelfis fickó megpróbált beférkőzni a képbe, így egy kicsit ellöktem magamtól. Amúgy sem vagyok nagy rajongója a szelfizésnek” – mondta Vettel. „Viszont az nagyszerű volt, ahogy felemelték az autót, elég menőn nézett ki. Jól fel voltak készülve a szervezők, ez a része fantasztikusan meg volt koreografálva, viszont a szelfis figura és a trófeák nem tetszettek.”

Vettelnek nem tetszett a trófea


Vettel már korábban is sokszor szóvá tette, hogy az éppen aktuális trófea nem nyerte el a tetszését, most sem rejtette véka alá véleményét: „Nagy kár, hogy ennyi erőfeszítést beletesznek ebbe a versenybe, aztán kapunk egy ilyen sz*r trófeát. Szerintem valami időtállóbbat kelleni kapjunk, valamit, ami Mexikóra emlékeztet bennünket.”

„Mindenhol ott van már a Heineken logója, nem kell, hogy rajta legyen az a francos csillag még a trófeákon is. Találjanak ki valami szebbet, jobbat. Olyan dolgokat, amiket még azelőtt adtak itt, hogy mi visszatértünk Mexikóba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: