DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: Remélem, hogy érkezik hivatalos óvás

Mattia Binotto most már örülne ennek, mert akkor végre megmutathatnánk, hogy mennyire nincs igazuk a többieknek és elejét vehetnénk a rosszindulatú pletykáknak.

A mexikói hétvége előtt kapott szárnyra a hír, hogy a riválisok levélben fordultak az FIA-hoz a Ferrari motorjának szabályosságával kapcsolatban - kérdésesnek véltek bizonyos pontokat és tisztán akartak látni, hogy az vajon úgy tényleg szabályos-e. Az FIA nem reagált ezekre, hivatalos óvás pedig nem érkezett - ennek ellenére Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke tovább ütötte a vasat.

"A Ferrari egyszerűen olyan gyors az egyenesekben, hogy a szombati időmérőn Sebastian Vettellel 89 századmásodperccel voltak jobbak. Ha a többieket nézzük, akkor azt látjuk, hogy a Honda-motor már nagyon közel van a Mercedeshez és a Renault is nagyjából ott van. A mérce most a Ferrari és nem csak kicsit, a különbség most rendkívül nagy. Ezt próbáljuk behozni a kanyarokban" - mondta Horner a Sky Sportsnak.

binn_1



Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke viszont most már megunta a riválisok folyamatos panaszkodását és célzásait a motorjukkal kapcsolatban - szerinte megnézték már az illetékesek, amit kellett, mindent rendben találtak, nincs itt semmi látnivaló. "De most már örülnék neki, ha érkezne egy hivatalos óvás, mert akkor végre megmutathatnánk, hogy mennyire hülyék és lezárhatnánk ezeket a pletykákat" - fogalmazott elég indulatosan Binotto.

A Motorsport forrásai még a Mexikói Nagydíj előtt jelentették azt, hogy ez az óvás ott is lóg a levegőben és ha a Ferrari kiemelkedően teljesített volna a versenyen, akkor meg is érkezett volna - így viszont legalább Austinig eltolódott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: