DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Szigorúbban büntette volna az arrogáns és veszélyes Verstappent Villeneuve

Szombati és vasárnapi botlásai miatt is keményen kritizálta Max Verstappent az 1997-es világbajnok. Végképp nem érti, hogyan választhatták a nap versenyzőjének: inkább megbüntetni kellett volna.

Üres kézzel távozott a Mexikói Nagydíjról Max Verstappen: legalábbis azok után, hogy az időmérőn még a leggyorsabb kört autózta, hatodik helyezése messze elmaradt az elvárhatótól. A sárga zászlós incidens miatt háromhelyes rajtbüntetéssel sújtott holland az első körben Lewis Hamiltonnal együtt sodródott le a pályáról, így bukott számos pozíciót. Felzárkózás közben a másik Mercedes, Valtteri Bottas elé vetődött be: első pillantásra a manőver egészen látványos volt, helyszűkében azonban a finn első szárnya kivágta hátsó kerekét. Az utolsó helyre csúszó Verstappen a hatodik pozícióig verekedte magát vissza.



„Verstappen egyszerűen túl sok kockázatot vállalt ma” – vélekedett a Sky Italiának nyilatkozó Jacques Villeneuve, az 1997-es F1-es világbajnok. „Az első incidens után túlságosan erőszakosan tért vissza a pályára, holott Sebastian Vettelt ugyanezért büntették Kanadában.”

„Nagyon rossz hétvégéje volt, ráadásul a kamera előtt egészen arrogánsan viselkedett. Ez nem előjoga annak, aki még sosem volt világbajnok, azt pedig végképp nem értem, hogyan választhatták őt a nap versenyzőjének” – folytatta a kanadai, aki az időmérőt követően azt rótta fel Verstappennek, hogy nem gondolkodott, mikor nem lassított a sárga zászlónál.

Pozitív példaként Villeneuve épp a másik Red Bull-ost emlegeti, habár csak egy pozícióval végzett előrébb Verstappennél incidensek nélkül: „Alexander Albon legalább elhozza a pontokat, jó eredményeket szerez. Verstappen tettei egyszerűen veszélyesek voltak. Sokkal nagyobb büntetést érdemelt volna ezen a hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: