DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Villeneuve: Verstappen nem gondolkozott

Jacques Villeneuve szerint a pole-t megszerző, majd attól megfosztott Max Verstappen rossz példát mutat és nem gondolkozott, ugyanis szerinte a holland úgy is megszerezte volna az első rajtkockát, ha Bottas baleseténél visszavesz.

Max Verstappen a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén úgy nézett ki, hogy karrierje második pole-pozícióját ünnepelheti, később azonban megfosztották attól, ugyanis figyelmen kívül hagyta a Valtteri Bottas balesete miatti sárga zászlós szakaszt. Verstappen ezt követően egy három helyes rajtbüntetést kapott, és a legtöbb szakértő szerint ezért csak magát hibáztathatja. 

Így vélekedik 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve is, aki szerint nem volt túlságosan okos, amit a holland csinált. „Nem jó a példa, amit szolgáltat. A pole-ban volt, nem gondolkozott. Nem volt túl okos megoldás tőle” - vélekedett a Motorsport-magazin.comnak.

00119023_502



Villeneuve szerint meg kellett büntetni Verstappent. „Soha nem szabad, hogy egy versenyző döntse el, biztonságos-e a pálya adott szakasza. Mindig lehet olyan a pályán, amivel ő nincs tisztában.”

Az első rajtkockából Verstappen büntetése után Charles Leclerc indulhat, sorozatban hatodszor is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: