DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Még jócskán tudunk tovább gyorsulni

Péntek délutánra átvette az irányítást a Ferrari Mexikóban. A délelőtt inkább még fűnyírással foglalkozó Vettel tört az élre, a riválisoknak pedig rossz hír, hogy még jócskán érez potenciált az autóban.

Úgy tűnik, idén sem terem sok babér Mexikóban a Mercedesek számára, ugyanis a Ferrari és a Red Bull-Honda is jócskán gyorsabbnak tűnik a pénteki edzésnap alapján. A délelőtt még a határokat keresgélő Sebastian Vettel délutánra átvette a vezetést és sokkal inkább veszélyes rá Max Verstappen, mint az Ezüst Nyilak.

Az FP1-en még az élen végző Lewis Hamilton például csak ötödik lett, közel egy másodperces hátránnyal, de a negyedikként végző Valtteri Bottas sem nagyon villogott, az ő lemaradása is hat tized feletti. Meglepően jók a Toro Rosso-Hondák, a hatodik és hetedik helyen zárt a Kvjat-Gasly páros.

Vettel odalépett a második edzésen


Vettel elégedett az eredménnyel, ugyanakkor kiemelte, még jócskán tudnak min javítani szombatra. „Délelőtt inkább az első kanyar kertészeként dolgoztam, annyiszor mentem keresztül a füvön. Egyébként szeretem a fűnyírást, de délelőtt kicsit sokszor tettem ezt meg. Délután már egyáltalán nem csúsztam le ugyanott, megtaláltam a ritmust és onnantól minden simán ment” – ecsetelte véleményét a pénteki napról a négyszeres világbajnok.

„Charles és én megosztottuk a napi munkát. Én többet dolgoztam a közepes keverékű abroncsokon és rendben is működtek, úgy tűnik, egészen jók vagyunk, de még nem lehet teljes képünk. Mindössze két gyorskört mentem új lágy keveréken, úgyhogy nehéz mindent látni, de úgy érzem, a hosszabb etapoknál egyáltalán nem az én gumijaim voltak a legrosszabbak.”

„Ugyanakkor jócskán akadnak még területek, ahol szombatra fejlődhetünk, leginkább az autó egyensúlyát illetően. Max Verstappen igen erősnek tűnik, de a három élcsapat egyébként is szorosan követi egymást, meglátjuk, mit hoz a szombati nap” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: