DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Tanács Hamiltonnak: Maradjon, ahol van

Timo Glock beszélt az F1-es világbajnok jövőjéről, de szóba került Sebastian Vettel is - ő úgy látja, hogy Hamilton szempontjából nincs értelme átigazolni a Ferrarihoz.

A korábbi Formula-1-es pilótát, Timo Glockot a német FOCUS kérdezte a sportág aktualitásairól - többek között arról, hogy mit gondol Lewis Hamilton jövőjévől, mi lesz vajon a várhatóan hatszoros világbajnokkal jelenlegi szerződése, azaz 2021 után. Glock véleménye meglehetősen egyértelmű ebben a kérdésben.

helmet_1



"Ha csapatot váltana, ő azzal csak veszítene" - mondta arra a felvetésre, hogy vajon lesz-e még Ferrari-pilóta a brit klasszis. "Ha nem lesz világbajnok a Ferrarival, akkor ez az öt-hat vb-cím már nem fog annyit érni, mert mindig az aktuálisan utolsó F1-es év alapján lenne megítélve. A legokosabb dolog az lenne, ha továbbra is történelmet írna a Mercedesszel, ennek lenne a legtöbb értelme."

Természetesen szóba került a nehéz helyzetben lévő Sebastian Vettel is, akinek a megítélése jelentősen megváltozott az elmúlt egy év során. "Ez egy nehéz helyzet a Ferrari és Vettel számára is és minden évvel egyre nehezebb lesz, mert a nyomás egyre nagyobb és nagyobb lesz. A Ferrari csomagja nagyon jó volt az elmúlt két évben, nem annyira, mint a Mercedesé, de szükségtelen pontokat vesztegettek el. A következő évben meg kell csinálniuk, különben Vettelnek már elég nehéz lesz motiválnia őket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: