DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Prost: Vettel és Leclerc közt csak rosszabb lesz

A négyszeres világbajnok Alain Prost szerint Charles Leclerc érettsége meghazudtolja a korát. A monacói könnyedén alkalmazkodott az első számú státuszhoz, ami jövőre gondokat fog szülni.

Alain Prost a francia RMC Sport kérdéseire válaszolt, akik leginkább Charles Leclerc-ről faggatták az F1 legendáját, aki manapság a Renault sikereiért dolgozik. Szerinte a Ferrari versenyzője már az idén a legnagyobb sztárok egyikévé nőtte ki magát.

„Rendkívül gyorsan alkalmazkodott egy majdnem első számú pozícióhoz, egy olyan csapaton belül, ami nagyon régen alkalmazott ennyire fiatal versenyzőt. Ez az első alkalom igazából, és ekkora nyomás mellett nem magától jön ez a teljesítmény. Bár voltak nehéz pillanatok, de engem borzasztóan meggyőzött az az érettség, amit ő mutat.”



Ugyanakkor Prost arra is rávilágított, hogy a Leclerc és Vettel között kibontakozni látszó hatalmi játék jövőre csak még durvábban elfajulhat, hiszen eddig a német élvezte az elsőbbséget a csapat szemében, az idei eredmények azonban lehet, hogy változtattak ezen.

„Ez egy komplikált ügy, már ami a pilóták kezelését illeti. Akkora tapasztalattal Vettel volt kikiáltva vezéregyéniségnek, szóval nem egyszerű ezt kezelni, jövőre pedig csak még nehezebb lesz a dolog. Szerintem a Ferrari erősebb lesz jövőre, és együtt kell élniük azzal, hogy a két pilótájuk harcolni fog egymással is. Ha az autó versenyképes lesz, ők pedig mindketten a bajnoki címre fognak hajtani, az Hamilton kezére játszhat majd.”

Charles Leclerc eddig két futamot nyert az idén, de Bahreinben csak egy műszaki hiba vette el tőle az első helyezést, míg Vettelt egy kétes ítélet fosztotta meg attól, hogy most ne egy, hanem két siker álljon a neve mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: