DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mexikóban is az eső lehet az úr

Japánban a hétvége programját is felborította a tájfun, most úgy tűnik, Mexikóban is komoly beleszólása lesz az időjárásnak az események menetébe. Ezen a pályán ez még nagyobb gond.

Az elmúlt időszak az időjárási furcsaságokról szól a Formula-1-ben. Szocsiban is fenyegetett néhány komolyabb vihar réme, ott végül a száguldó cirkusz körözését nemigen zavarta meg az égi áldás.

Japánban sem úszta meg a mezőny, éppen a verseny hétvégéjén kapta telibe a szigetországot egy pusztító tájfun és bár középpontja végül jócskán elkerülte a suzukai pályát, ami odáig eljutott, az is bőven elég volt ahhoz, hogy egyetértsenek a szakértők, hogy ilyen körülmények között nem lehetett volna megrendezni a szombati napot (az időmérő vasárnapra került át).

Kinek kedvezne, ha Mexikóvárosban esne az eső?


A Gpblog.com értesülései szerint az időjárási előrejelzések már a pénteki napra is 60%-os eséllyel várnak esőt, szombaton és vasárnap pedig már 80% ugyanez a szám. A még szárazon is csúszós, rosszul tapadó pályának ez különösen rosszat tehet, így izgalmas edzések és futam elé nézhetünk, ha beválik az időjósok várakozása.

Különösen úgy, hogy huszonegy foknál többre nem számítanak hőmérsékleti szempontból sem. Ugyanakkor Szocsi és Suzuka után kezeljük óvatosan az időjárás-jelentéseket, mivel az Orosz Nagydíj teljes hétvégéjére is hatalmas esőzéseket és viharokat vártak, végül az időmérő és a futam is teljesen száraz körülmények között zajlott, a többi edzést sem áztatta el az eső.

Eredetileg Suzukában is a verseny napjára várták, hogy lecsap a tájfun, de az sem jött be, mivel már szombaton átvonult és vasárnap szikrázó napsütésben versenyezhetett a mezőny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: