DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean: Hamilton étrendje nem éppen a legjobb módszer

Lewis Hamilton többször is hangoztatta, hogy vegán étrendjének köszönhetően egészségesebb és boldogabb. A Haas francia pilótája viszont egyáltalán nem ért egyet, hogy ez jó út lenne.

Egy Formula-1-es pilótának minden apró részletre figyelnie kell, ha csúcsformában akarja tartani magát az egész szezonban. Egyáltalán nem elhanyagolható részlet a mozaikban a megfelelő étkezés. Lewis Hamilton tavaly úgy határozott, áttér a veganizmusra és azóta hangoztatja is, milyen pozitív változásokat okozott ez nála.

Romain Grosjean viszont úgy véli, egy sportolónak nem szabadna kihagynia étrendjéből az állati eredetű élelmiszereket, mivel szüksége van az energiára. Találkozott is olyan esetekkel, akik ugyan vegetáriánus étrendet kezdtek követni, de kénytelenek voltak leállni vele, mivel egyre csökkent az erejük és nem tudták olyan szinten űzni a sportot, mint korábban.

Hamiltonon nem látszik, hogy legyengült volna az év során


„Úgy gondolom, abszolút rossz dolog, ha egy sportoló vegán étrendet választ magának. Tudok több olyan sportolóról is, akik tartós terhelést kénytelenek elviselni munkájuk során, vegetáriánussá váltak, de muszáj volt nekik abbahagyniuk, mert nem maradt elég energiájuk a terhelés során” – idézi a rutinos francia pilótát a Gpblog.com szakportál.

„Nem titok, hogy hosszú távokat szoktam futni és kerékpározni, úgyhogy étkezésem során nemcsak a mennyiségre, de a minőségre is figyelnem kell” – tette hozzá Grosjean. Egyelőre viszont a vegánnak álló Hamiltonra nem sok panasza lehet senkinek, hogy ne bírná a versenytávokat. Vagy a brit tesz valamit jól, vagy az F1-es autók vezetése nem jelent már akkora kihívást, mint korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: