DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Horner: Verstappen velünk akar nyerni

A holland F1-es szerződése jövő év végén lejár aktuális csapatával, a Mercedes pedig lesben állhat érte, de a Red Bull főnöke úgy gondolja, jó esélyük van megtartani a pilótát.

A Red Bull csapata a nyári szünet óta halkan visszacsúszott a Formula-1-es erősorrend harmadik helyére, a Mercedes és a Ferrari mögé, emiatt Jos Verstappen attól tart, fia számára a következő szezon is egy elvesztegetett év lehet. A 21 éves pilóta szerződése ráadásul jövő év végén lejár, így a holland az eddigieknél is kritikusabban fogja szemlélni csapata teljesítményét. Christian Hornert azonban nem aggasztja a helyzet.

 horner-verstappen-2017



„A versenyzőapukák időnként sajnos túl izgatottá válnak. Max egészen más személyiség, mint az apja. Ő a nagyobb képet nézi” – magyarázta a csapatfőnök, aki szerint a pilóta valószínűleg megvárja a következő szezont, mielőtt döntene jövőjéről, ugyanis 2020-ban újabb felbolydulás várható a pilótapiacon. „Biztosan így lesz. Max, Lewis [Hamilton] és Sebastian [Vettel] szerződése is lejár, szóval négyből három nagy játékos kikerül a piacra. Elkerülhetetlen, hogy ők megvárják, mire képes a saját csapatuk.”

Verstappent nem egyszer szóba hozták már a Mercedesszel, de Horner bízik abban, hogy a Red Bull mindent meg tud adni a pilótának, amire szüksége van. „Ez a hatáskörünkbe tartozik. Elégedett a csapat légkörével, és velünk akarja megvalósítani céljait. Rajtunk múlik, hogy megadjuk neki az ehhez szükséges eszközöket. Reménykedem és bízom abban, hogy erre képesek vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: