DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel elmondta, hogy miért különleges Mexikó

A Ferrari német F1-es pilótája beszélt arról, hogy miért viselkedik itt egész máshogy az autó, mint a többi pályán és az erőviszonyokról is ejtett néhány szót.

Sebastian Vettel szerint a soron következői Mexikói Nagydíjon az utóbbi évek során mindig a Red Bull volt az a csapat, amelyet meg kellett verni, ha valaki nyerni akart, most viszont úgy érzi, hogy nekik is lehet keresnivalójuk. A Ferrari német F1-es pilótája elmondta, hogy miért különleges ez a pálya és ez a környezet.

"Természetesen annak, hogy magaslaton versenyzünk, hatása van arra, hogy milyennek érezzük az autót" - mondta a Ferrari hivatalos felvezetőjében. "Az autó beállításait tekintve a maximális leszorítóerővel versenyzünk, de mivel sokkal vagyunk a tengerszint felett, a levegő nagyon gyér, az autó pedig alig produkál valami leszorítóerőt."

mission



"A hosszú egyenesben azt hiszem, hogy a szezon legmagasabb végsebességét érjük el, ami nehézzé teszi a kanyarodást, mert fizikailag nagyon alacsony a leszorítóerő. Az autó nagyon sokat mozog, elég nehéz munkára fogni a gumikat, sőt, az egész autót nehéz működtetni, nehéz igazán ráérezni. A kör viszonylag rövid, de nem könnyű" - magyarázta.

"Az utóbbi évek során felfelé íveltünk Mexikóban, habár a Red Bull volt az a csapat, amelyet meg kellett verni. Azonban szerintem a különbségek közöttünk csökkentek, szóval meglátjuk, hogy ez idén hogyan alakul."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: