DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Mexikóban is túl jó lehet a Ferrari

Hagyományosan nagyon fekszik a Red Bullnak a mexikóvárosi pálya, de az istálló holland pilótája tart a Ferrari mostanában látott erejétől, úgyhogy úgy számol, nem lesz meg zsinórban a harmadik.

A hétvégén a 2019-es évad tizennyolcadik állomásához érkezik a száguldó cirkusz mezőnye. A komoly tengerszint feletti magasság és a különleges vonalvezetés az elmúlt években az energiaitalos istálló malmára hajtotta a vizet, a tavalyi évben is Red Bull-pilóta vitte el a pole-pozíciót és a futamgyőzelmet is.

A rajongók is különleges hangulatot teremtenek. „Alig várom, hogy újra visszatérjünk Mexikóba, különleges helyszín ez számomra, mivel az elmúlt két évben kétszer is sikerült itt nyernem. A nagydíj nagyszerű esemény itt, a szurkolók különösen szenvedélyesek, de közben barátságosak és nyugodt mentalitásúak” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a csapat sajtóközleményében. Igaz, ettől az évtől már semmiképpen nem vár csodát a holland, sokkal inkább 2020-tól.

A Red Bull jó lehet, de Verstappen tart a nagyon erős Ferraritól


„Ezt nagyon szeretem, ráadásul az ételek is kiválóak. Mindig óriási tömeg látogat ki a versenyre, úgyhogy az egész légkör remek, a végén a DJ-vel a dobogón, a szervezők kitesznek magukért. Szeretek itt vezetni, a pálya erősen eltér a többitől, a tengerszint feletti magasság miatt pedig elég alacsony a tapadásunk. A kanyarok nagyon technikásak, kemény munka, hogy ebből kihozzuk a legtöbbet.”

„Arra számítok, hogy idén kissé nehezebb dolgunk lesz a Ferrari kitűnő tempója miatt, de ennek ellenére is úgy gondolom, jó versenyünk lehet” – tette hozzá Verstappen. Csapattársa, Alexander Albon átmentené legutóbbi nagyszerű formáját, legutóbb Japánban ugyanis pályafutása legjobb eredményét érte el, negyedikként végzett. Albon sincs egyszerű helyzetben, mivel Suzukához hasonlóan ezt a pályát sem ismeri még, de alig várja, hogy pályára gurulhasson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: