DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc dicsérte Binottót, szerinte jó főnök

A Ferrari pilótája szerint a csapatfőnök csendes, de ha kell, akkor kemény is tud lenni, viszont amikor látja, hogy másra van szükség, akkor ahhoz is alkalmazkodik.

Sok kritika érte az utóbbi időben a Ferrari vezetősété, elsősorban Mattia Binotto csapatfőnököt, hogy nem rezdezte le egyértelműen Senastian Vettel és Charles Leclerc házon belüli rivalizálását - legalábbis a pilóták hiába mondták el, hogy minden nagyon tiszta, a következő futamon rendre történt valami, ami ennek ellenkezőjét igazolta.

Leclerc szerint azonban Binotto igenis keményen bánik velük, ha arra van szükség. "Ő egy csendes személyiség, ami fontos egy olyan környezetben, mint a Formula-1" - mondta a monacói pilóta a SpeedWeek kérdésére. "Itt mindig izgatottak vagyunk, minden gyorsan történik és éppen ezért fontos, hogy legyen valaki körülöttünk, aki csendes, akire lehet számítani."

gr_1



"Főnökként is az, aki valójában, ami szintén nagyon fontos, de kemény is tud lenni, ha arra van szükség. Szerintem ez minden, ami akkor kell, ha főnök vagy" - tette hozzá a fiatal ferraris, aki azt is elmondta, hogy amikor megvan a csapaton belüli rivalizálás, akkor különösen határozott tud lenni Binotto.

"Nem szeretjük ezt látni, az egész csapat nem szereti és nincs is rá szükségünk, szóval keménynek kell lennie abban a pillanatban. Ez aztán segíti minket abban, hogy rendezzük a dolgokat. Ugyanakkor tudja, hogy mennyire kemény vagyok saját magammal, ehhez pedig alkalmazkodik. Van, hogy keményebb akart lenni, de látta, hogy mennyire összeomlottam és onnantól már csak vissza akart engem építeni. Idén voltak erre példák, mondjuk Németország után azonnal ott volt, hogy segítsen és hogy jobb legyek egy olyan mélypont után."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: