DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Domenicali: A Ferrari óriási lehetőség előtt áll

A Ferrari egykori csapatfőnöke szerint a Formula-1 rég dúskált úgy a fiatal tehetségekben, mint az elmúlt években. 2019 egészen másként fejeződhetett volna be, ha a Scuderia kihasználja lehetőségeit.

A jelenleg a Lamborghini vezérigazgatójaként tevékenykedő Stefano Domenicali - aki korábban a Ferrari csapatfőnöke volt, a Fernando Alonso fémjelezte időszak alatt – a Rai rádióműsorában adott egy interjút, ahol szót ejtett többek között arról, mennyi a kimagasló tehetség az idei rajtrácson és hogy a Ferrari előtt mekkora lehetőségek voltak idén és lesznek jövőre is.

„Hosszú évek után új helyzetben vagyunk. Soha nem volt ennyi erős versenyző a mezőnyben. Ott van Leclerc és Verstappen, aztán Norris és Sainz is. Nem mondhatnánk, hogy erről az oldalról nézve szűkösek lennének az erőforrásaink” – kezdte az FIA együléses sorozatokért felelő szakosztályának tagja.



„Nehéz lenne köztük sorrendet felállítani, hiszen ott van Lewis, aki jó eséllyel újból behúzza a végső győzelmet, amivel már az F1 Olümpuszára léphetne. Leclerc kétszer annyi idősnek tűnik, mint amennyi valójában, elképesztően éretten kezeli a helyzeteket. Verstappen ugyan eleinte még forróvérű volt, de már ő is más szemlélettel áll az egészhez.”

„Bahrein és a többi elszúrt verseny nélkül egészen más véget érhetne a 2019-es szezon, miután elképesztő fejlődésen ment keresztül a Ferrari az elmúlt hónapokban. Úgy hiszem, óriási sanszuk lesz 2020-ban. Mattia rendkívül jól kezeli ezt a két erős versenyzőt, és ez a csapatnak inkább az erősségére fog válni, mintsem a hátrányára. A lényeg, hogy tisztán lássanak minden helyzetet” – zárta Stefano Domenicali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: