DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn szerint Hamilton a Mercedes kulcsa

Dicsérte a Mercedes csapatteljesítményét, az emberek munkáját, de kiemelte, hogy a sikerkorszak nagy része Lewis Hamiltonon múlik, aki újraírja az F1-es történelmet.

Ross Brawn, a Formula-1 egyik vezére azt mondja, hogy a Mercedes elképesztő sikerszériája nagyon nagy dolog, de jelentős részben Lewis Hamilton teljesítményének köszönhető. Brawn benne volt a Mercedes gyári csapatként való visszatérésében, korábban a Ferrarival pedig jelentős szerepe volt egy hasonló sikerkorszakban - most viszont úgy látja, hogy a brit pilóta minden dicséretet megérdemel.

"Ennek a sikernek a nagy része Lewis Hamiltonon múlik. Ő egy hihetetlen pilóta, aki egyszerűen újraírja a Formula-1 történelmét, méghozzá a saját stílusában" - idézi Brawn szavait a PlanetF1.com. A szakember érdekes módon mégis úgy folytatta, hogy a Mercedes, mint csapat dominálja az utóbbi éveket.

history



"Mindig nehéz meghatározni, hogy mennyit számít az autó és mennyit számít a pilóta, de végül számomra a csapat az, amely a legtöbbet jelent. A Formula-1 egy csapatsport és bár a versenyző a show sztárja, de ő sem nyerhetne a mögötte álló csapat nélkül. A Mercedes magasabb szinten van, mint a riválisai és eddig szinte érinthetetlennek bizonyult" - dicsérte az istállót.

"Azonban anélkül, hogy rossz dolgokat kívánnék: a széljárás előbb-utóbb változni fog. Ez a dzsungel törvénye minden sportban. Viszont függetlenül attól, hogy mi következik, a Brixworthben, Brackley-ben és Stuttgartban dolgozó emberek eredményei örökké ott lesznek a történelemkönyvekben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: