DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Bár Senna csapattársa lehettem volna

Mindig is nagy elismeréssel beszélt Ayrton Sennáról Lewis Hamilton, akit a példaképének tekint a brit. Szívesen vezetne a brazil korában, sőt még a csapattársaként is el tudta volna képzelni magát.

Lewis Hamilton lassan, de biztosan közelít Michael Schumacher rekordot jelentő hét világbajnoki címéhez, hiszen idén jó eséllyel meglesz a hatodik végső sikere is a britnek. Azonban idolja nem ő, hanem a tragikusan elhunyt, háromszoros győztes Ayrton Senna.

Őt figyelte gyerekkorától a televízióban, így nem meglepő, hogy őt tekinti hősének: „A nyolcvanas években nőttem fel, szóval a kedvenc pilótám Ayrton volt. Ami azt illeti, még most is ő az” – mondta a soymotor.com-nak.

Hamilton Senna sisakjával Kanadában


Lewis Hamiltonnak már több csapattársával meggyűlt a baja, így Jenson Buttonnel, Fernando Alonsóval és Nico Rosberggel is, konkrétan mindenkivel, aki fel tudta vele venni a versenyt. Azonban úgy érzi, Senna lehetne a kivétel: „Ő lenne az a társ, akivel imádnék együtt dolgozni. Ha valakivel egy csapatban versenyzel, rengeteget tanulhatsz és olyasvalakivel tudod magad összevetni, aki alatt ugyanaz a vas van.”

Kimi Raikkönen is sokszor mondta már, hogy szívesebben versenyezne a hőskorban, hiszen akkoriban még kevesebb volt a felhajtás az F1 körül, ráadásul sokkal inkább a versenyzői kvalitások számítottak, mint az autó: „Imádnék a késő nyolcvanas, vagy a korai kilencvenes években versenyezni” – mondta Hamilton. „Tetszettek a széles kerekek, az alacsony kasztni, a manuális váltó…. Na és persze a V10-es és V12-es motorok. Azoknak nagyszerű hangja volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: