DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Button kínos helyzetbe került, mikor Hamiltonról kérdezték

Jenson Button egy rádióinterjú alatt került kellemetlen helyzetbe, mikor Lewis Hamiltonnal való kapcsolatáról kérdezték. A világbajnok nem akart válaszolni, a műsorvezető pedig humoránál volt.

Miután mesébe illően nyerte meg a 2009-es világbajnoki címet, Jenson Button a McLarenhez igazolt, ahol három szezonon keresztül volt Lewis Hamilton csapattársa. Végig nagyon szoros volt kettejük között a küzdelem, az első szezonban Hamilton végzett előrébb, a másodikban Button, aztán utolsó közös évükben Hamilton kettő ponttal bizonyult jobbnak.

Ezután Lewis Hamilton a Mercedeshez távozott, akikkel további négy világbajnoki címet szerzett, s még mindig hajszolja a győzelmeket. Jenson Button a TalkSportnak elmondta, hogy ettől függetlenül badarság lenne összehasonlítani honfitársa sikereit más korban versenyző pilótákéval.

Az a bizonyos második szezon, mikor Button jobbnak bizonyult Hamiltonnál, annyira már nem is számított, hiszen már első közös évükben kipattant a szikra kettejük között. Egy évvel később Kanadában Jenson Button ráhúzta a falra akkori csapattársát, aki így kiállni kényszerült a versenyből, Button pedig élete győzelmét aratta Montrealban.



Egy korábbi, Telegraphnak adott interjújában Jenson Button a következőt mondta: „Az első közös szezonunkban féltávnál én álltam előrébb. Szereti-e, ha legyőzi a csapattársa? Aligha, viszont ahogyan én is, úgy biztos vagyok benne, hogy ő is rendkívül élvezte a kihívást. Ezért csináljuk azt, amit. Emberileg szerintem nem volt velem gondja, de nyilvánvalóvá vált, hogy zabos lett az eredmények miatt.”

„Ha lehetek őszinte, szerintem nem voltam az ínyére való. Aztán Törökországban még öntöttünk egy kis olajat a tűzre, mikor majdnem összeütköztünk, ami után heves vita tört ki kettőnk között” – mondta annak idején a 2009-es világbajnok. A TalkSport stúdiójában megannyi másik dolog mellett a regnáló F1-es világbajnokról is szót kellett, ejtsen Jenson Button, amivel eléggé kellemetlen helyzetbe hozták.

„Lewis jó srác?” – kérdezte tőle az egyik műsorvezető, miközben Button éppen egy másik kérdésre próbált válaszolni. „Hűha, ez nagyon sok kérdés egyszerre” – nevette el magát Button. „Tehát nem” – vágta rá Alan Brazil, majd folytatta: „Csak mondd ki, hogy nem szereted!” Button kínosan nevetett, majd ennyit fűzött a dologhoz: „Nos, ezt te mondtad!” Az esetről természetesen videó is készült:

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: