Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 5. vasárnap
F1

Grosjean: Osztottképernyőn közvetítsenek

Többször is jártunk már úgy mi, F1-es rajongók, hogy ahelyett, hogy az izgalmas középmezőnybeli csatákat néznénk, az élmezőny unalmas körözgetését látjuk a tv-ben. Grosjean tudja erre a megoldást.

A rajongók, de pilóták is jelezték már, hogy sajnálják, hogy nem mutatják a televíziós közvetítésben az izgalmas csatákat a középmezőnyből. Carlos Sainz is hangot adott már ennek több ízben, de például így lemaradtunk Albon és Kvjat hungaroringi ütközetéről és a thai versenyző Norris elleni manőveréről is, Suzukából.

A GPDA vezető személyiségeként Romain Grosjean szólalt fel az üggyel kapcsolatban. A Motorsport.com-nak elmondta a francia, miként oldaná meg ezt a problémát: „Azt hiszem, az a csata, ami köztünk folyt az utolsó körben, sokkal izgalmasabb volt, mint az, hogy néhány autó áthaladt egy vonalon.”„Szóval talán egy osztottképernyő elég jó megoldás lenne erre. Láthatnánk, ahogyan az élmenők áthaladnak a célvonalon, miközben az is a képernyőn lehetne, ahogyan a hátrébb lévők még harcolnak egymással a pontokért. Szerintem ez elég menő lenne” – mondta Grosjean. Kérdés, kinek mi számít érdekesebbnek – az, ahogyan a versenyt végig vezető pilóta megnyeri a futamot, így megérdemelten mutatja őt a kamera, vagy pedig az, hogy valaki a hetedik, vagy a nyolcadik helyen végez.

Grosjean azt is elmondta, hogy a versenyzők jogait védő szervezet (GPDA) már megvitatta ezt a kérdéskört: „Megbeszéltük és egyetértettünk. A helyzet az, hogy egy forrásról kapja a képet az összes tv, ez a forrás pedig maga a Formula-1. Ez talán egy jobb megoldás lehetne, s így lehet, hogy többet láthatnának a nézők kiélezett kerék-kerék elleni csatákat, mert semmi kétség, ez az, amit látni akarnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?