DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean: Osztottképernyőn közvetítsenek

Többször is jártunk már úgy mi, F1-es rajongók, hogy ahelyett, hogy az izgalmas középmezőnybeli csatákat néznénk, az élmezőny unalmas körözgetését látjuk a tv-ben. Grosjean tudja erre a megoldást.

A rajongók, de pilóták is jelezték már, hogy sajnálják, hogy nem mutatják a televíziós közvetítésben az izgalmas csatákat a középmezőnyből. Carlos Sainz is hangot adott már ennek több ízben, de például így lemaradtunk Albon és Kvjat hungaroringi ütközetéről és a thai versenyző Norris elleni manőveréről is, Suzukából.

A GPDA vezető személyiségeként Romain Grosjean szólalt fel az üggyel kapcsolatban. A Motorsport.com-nak elmondta a francia, miként oldaná meg ezt a problémát: „Azt hiszem, az a csata, ami köztünk folyt az utolsó körben, sokkal izgalmasabb volt, mint az, hogy néhány autó áthaladt egy vonalon.”



„Szóval talán egy osztottképernyő elég jó megoldás lenne erre. Láthatnánk, ahogyan az élmenők áthaladnak a célvonalon, miközben az is a képernyőn lehetne, ahogyan a hátrébb lévők még harcolnak egymással a pontokért. Szerintem ez elég menő lenne” – mondta Grosjean. Kérdés, kinek mi számít érdekesebbnek – az, ahogyan a versenyt végig vezető pilóta megnyeri a futamot, így megérdemelten mutatja őt a kamera, vagy pedig az, hogy valaki a hetedik, vagy a nyolcadik helyen végez.

Grosjean azt is elmondta, hogy a versenyzők jogait védő szervezet (GPDA) már megvitatta ezt a kérdéskört: „Megbeszéltük és egyetértettünk. A helyzet az, hogy egy forrásról kapja a képet az összes tv, ez a forrás pedig maga a Formula-1. Ez talán egy jobb megoldás lehetne, s így lehet, hogy többet láthatnának a nézők kiélezett kerék-kerék elleni csatákat, mert semmi kétség, ez az, amit látni akarnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: