DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon: Kicsit szoros volt Landóval!

Ismét megjavította F1-es karrierje legjobb eredményét a Red Bull-lal a Japán Nagydíjon a 4. helyen befutó Alexander Albon. A thai pilóta a rajtnál elkövetett hibáját sajnálja, ami aztán egy Lando Norrisszal való koccanáshoz vezetett.

albon



A nyári szünetben előléptetett thai versenyző ötödik futamát is a legjobb hat között zárta a Red Bull-lal, és a mostanit tartja eddigi legösszeszedettebb hétvégéjének, amelynek időmérőjén ezredre azonos időt futott Max Verstappennel, majd csupán a rajtot rontotta el kissé, később pedig technikai sérülés és büntetés nélkül megúszott egy koccanást.

„Ez a negyedik hely karrierem legjobb eredménye, és a hétvége is az eddigi legjobbamnak érződött a csapattal. Többet szerettem volna kihozni a versenyből, és jobban is kijöhettem volna a rajtból, de túlságosan kipörögtek a kerekeim, így két helyet veszítettem a McLarenekkel szemben. Sikerült ugyan végül átjutnom rajtuk, de addigra már sok időt veszítettem az élbolyhoz képest. Lando az előzésemnél nyitva hagyta az ajtót, de aztán egy kicsit necces lett!” – írta le meglehetősen finoman a méretes csattanást Albon, amit a negyedik körben élt át, amikor a sikánban bebújt újonctársa mellé, de a két autó összeért. Végül versenybalesetnek minősítették az esetet, Norris viszont egy kényszerű bokszkiállás miatt a mezőny végére esett.

„Carlost aztán a jó stratégiának köszönhetően ugrottam át, onnantól pedig a senki földjén találtam magam a negyedik helyen. Már csak a gumik óvására kellett figyelnem, de Max kiesésével azért jól jött a csapatnak ez az eredmény. Még mindig a belerázódásnál tartok, de összességében elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel, amely során újabb előrelépést tettem. Különösen a Honda miatt ennél többre számítottunk ezen a hétvégén, és bár közel kerültünk, végül nem volt elég a tempónk.”

Albon végül a célként kitűzött dobogótól meglehetősen távol, Lewis Hamiltonhoz képest 45 másodperces lemaradásban futott be a célba, helyezésével azonban megerősítette 8. pozícióját az egyéni tabellán, ahol most 64 ponttal áll. Elődje, a már a Toro Rossónál vezető Pierre Gasly 73 egységét könnyedén beérheti a szezonból hátralévő négy futamon, az összetett 6. helyéért talán a 76 pontos Carlos Sainz jelentheti neki a nagyobb falatot, ha a McLaren és a spanyol stabil pontszerzései folytatódnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: