DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Ahogy telik az idő, egyre kisebb az esélye, hogy visszatérek

Fernando Alonso bár továbbra is állítja, nem mondott még le teljesen arról, hogy egy nap ismét Formula-1-es pilóta legyen, de minél több időt van távol, erre annál kisebb az esély.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok, Fernando Alonso 2018 végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, mivel elmondása szerint beleunt a kiszámítható versenyekbe, így új kalandok után nézett. A spanyol meg is nyerte a WEC világbajnoki címét a Toyotával, illetve jövőre nekivág a Dakarnak is.

Azonban a tripla korona üldözése csúfos kudarcba fulladt, - egyelőre – amikor Alonso és a McLaren még csak kvalifikálni sem tudták magukat az Indy 500-ra. Persze Alonso éhségét ez nem fogja elvenni, így 2020-ban alighanem ismét megpróbálkozik a legendás amerikai verseny megnyerésével.



Talán a 2021-es szabályváltozások vágyat kelthetnek a spanyolban az F1 iránt, azonban Alonso szerint minél több időt tölt távol az F1-től, annál valószínűtlenebb, hogy lesz majd esélye egy olyan ülésre, amilyenre ő maga vágyik.

„Nem lehetetlen, hogy egyszer visszatérek a Formula-1-be” – mondta Alonso a GQ-nak. „De minden eltelt évvel egyre nehezebb dolgom lesz. Ahogyan 2018-ban is megmondtam Abu Dhabiban, az inkább csak egy amolyan viszlát legközelebbféle búcsú volt. Hiszen nekem sincs kristálygömböm, hogy meglássam, visszatérek-e egy nap, vagy sem…”

„Szükségem volt egy kis megállásra, hogy vegyek egy nagy levegőt, pihentessem a fejem, hogy aztán a lehető legfelszabadultabb elmével térhessek vissza, hogy élvezni tudjak egy olyan dolgot, ami nehezemre esett az utóbbi években” – mondta Alonso, aki aligha térne vissza akármilyen csapathoz, hiszen menedzsere, Flavio Briatore már többször is hangoztatta, hogy a spanyol kizárólag versenyképes autóba lenne hajlandó beülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: