DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: A Red Bull-lal nem lennék előrébb

Tavaly győzelmek, idén egy negyedik hely: Daniel Ricciardo azonban továbbra sem bánja csapatváltását. Arra hivatkozik, hogy a Red Bull semmivel sem ért el többet idén, mint amikor ott volt.

A 2019-es szezonban eltűnt egy név az élmezőnyből: a Red Bull-lal 2014 óta folyamatosan győzelmekért és dobogós eredményekért küzdő Daniel Ricciardo a Renault-val legfeljebb a középcsapatok legjobb pilótájának címéért van meccsben alkalmanként. Az ausztrál az első renault-s év végéhez közeledve is kitart amellett, hogy nem hozott rossz döntést, amikor elhagyta korábbi csapatát.

„Ami engem illet, egyáltalán nem bántam meg semmit. Megpróbáltam elképzelni magam a Red Bullnál ebben az évben, és sorra vettem, milyen potenciális eredményeket érhettem volna el. Nem gondolom, hogy máshogyan érezném magam, mint a tavalyi évben. Nem érzem úgy, hogy előreléptem volna. Max nyert pár futamot, de nem értek el semmivel sem többet, mint akkoriban, amikor ott voltam” – mondta a Fairfax Mediának Ricciardo, a Red Bull évek óta tartó stagnálására hivatkozva. Pusztán az eredményeket nézve igaza is van, csak éppen a Honda-motorra váltást felejtette ki a képletből.



„Talán párszor a dobogóra állhattam volna, de ez már korábban is sikerült, végső soron pedig nem ez minden, amit a sportban el akarok érni. Ismerve, mire lehetne képes a Red Bull, nem érzem, hogy beváltaná a reményeim” – folytatta a pilóta.

Ricciardo az előző szezonban két győzelmet gyűjtött, a Red Bull-lal kétszer volt már világbajnoki bronzérmes. A Renault színeiben kilencedik a bajnokságban, legjobb versenyeredménye negyedik pozíció Monzából. A versenyző azonban a számokon túl a mentális vonatkozást is szem előtt tartja.

„Visszatekintek tavalyra, és igaz, hogy sokkal jobb helyen álltam a bajnokságban, de sokkal frusztráltabb versenyző is voltam. Személy szerint sokkal többet hoztam ki magamból ebben az évben. Megtanultam, hogyan vezessek eltérő stílusban, különösen az év elején, amikor nem éreztem magam kényelemben az autóban. Ebben a tekintetben jobb lettem, sikerült kilábalnom belőle” – mondta a pilóta, aki természetesen abban bízik, hogy néhány év leforgása alatt a Red Bull elé kerül csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: