DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo: Miénk volt a negyedik legjobb autó

Büszke a Monzában elért eredményre a Renault ausztrál F1-es versenyzője, aki különösen a hajtáslánc terén elért fejlődést emelte ki az Olasz Nagydíjon szerzett negyedik-ötödik helyek után.

Messze idei legjobb eredményét érte el a Renault a Formula-1-es Olasz Nagydíjon: bár kellett hozzá Sebastian Vettel hibája, valamint vélhetően Max Verstappen rajtrács végi indulása is, de Daniel Ricciardo a negyedik, míg Nico Hülkenberg az ötödik helyen hozta be a sárga autót. Ezzel a francia márka az ötödik helyen áll a konstruktőri tabellán, és nincs elérhetetlen távolságban tőlük a McLaren sem.

f1-monza-sunday-150



Ricciardo így értékelte a remek teljesítményt: „Tényleg hiszem, hogy a miénk volt ma a negyedik legjobb autó. Nyilván Seb segített nekünk kicsit, de amint feljöttünk a negyedik helyre, egyértelműen úgy éreztem, megvan a tempónk” – idézi szavait az F1i.com szakportál. „Kanada óta nem igazán értünk el jó eredményeket, szóval ez nagyszerű a csapat számára. A VSC-fázis alatti bokszkiállás révén lett némi előnyünk a negyedik helyen.”

Az ausztrál pilóta kiemelte: egy motorerő-igényes pályán érték el ezt az eredményt. „Szeretnék külön is gratulálni Viryben dolgozó srácoknak, akik a motort építik. Az, hogy itt, Monzában értük el a csapat legjobb eredményét 2008 óta, egy komoly fegyvertény. Rengeteg nyomorúság érte őket az utóbbi néhány évben, de idén nagyot léptek előre az erőforrással, úgyhogy ezt az eredményt nekik ajánlom” – fogalmazott Ricciardo, hozzátéve, hogy bár Monza speciális helyszín, úgy érzi, ennek ellenére sokat tanulhatnak a hétvégéből, s ezt a tudást a soron következő, eltérő karakterisztikájú pályákon is alkalmazni tudják majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: