DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Van egy terület, ahol vereséget szenvedtünk

Bár eldőlt, hogy rekordot jelentő, zsinórban hatodik alkalommal hódítja el mind a konstruktőri, mind az egyéni világbajnoki címet a Mercedes, Hamilton szerint van, amiben vereséget szenvedtek.

Már 2018-ban is voltak futamok, mikor egyértelműnek látszott, hogy a Ferrari motererő-fölényben van az Ezüst Nyilakkal szemben, azonban Toto Wolff és legénysége végül a maga javára tudta fordítani a tavalyi világbajnoki küzdelmet.

Idén viszont már a legelső futamtól kezdve nyilvánvaló, hogy nyers erő tekintetében nincs párja a Ferrari erőforrásának, ami több riválisnak is szemet szúrt, egyesek még a legalitását is kérdőre vonják. Lewis Hamilton szerint ez az az indok, amely miatt nem lehetnek felhőtlenül boldogok, hiszen az olaszok elmentek mellettük ezen a téren.

Hamilton gratulál Leclerc-nek az Olasz Nagydíj után


„Úgy vélem, ez nem volt számunkra egy jó év, már ami a legfőbb dolgot, a motorfejlesztést illeti. Nehéz időkön mehetnek most keresztül a srácok, hiszen idén is ugyanolyan keményen dolgoztak, mint korábban bármikor, mégsem mi voltunk a legsikeresebbek e téren. Ugyanakkor – bár ez unalmasnak hangozhat – miénk volt a legmegbízhatóbb erőforrás, ami reméljük így is marad, szóval azért van mire büszkének lennünk” – olvashatók a brit szavai a Crash oldalán.

„Volt olyan, hogy közvetlenül Sebastian autója mögött mentem, nyitott DRS-sel, feltekert motorral, szélárnyékban… Elképesztő, mennyire gyorsak. Még akkor is nagyon nehéz ellenük, mikor nekünk vannak frissebb abroncsaink, de szerintem összességében ez így jó, ahogy van. Érdekessé teszi a versenyzést.”

„Bár már megnyertük a konstruktőri világbajnokságot, hajtani fogunk, hogy csökkentsük a lemaradásunkat már Mexikóban. Persze ők is ezen vannak, de én magabiztos vagyok azt illetően, hogy a következő szezonra ismét szintet tudunk lépni” – mondta Hamilton, aki azért nem annyira optimista a Mexikói Nagydíjjal kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: