DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ez lesz számunkra a legrosszabb

A világbajnok szerint a Mexikói Nagydíjon szenvedni fognak és már nemcsak a Ferrariktól, de a Red Bulloktól és a McLarenektől is tart az egyenesekben mutatott tempó miatt.

Ugyan az elmúlt két évben Mexikóban lett világbajnok Lewis Hamilton és most is jó esélye van rá, hogy ezen a helyszínen biztosítja be újabb címét, a brit pilóta nem számít arra, hogy könnyű hétvégéje lesz - méghozzá azért, mert a Mercedes nagyon szenvedett itt az elmúlt szezonokban és most is hasonlót vár.

"Szerintem alapvetően Mexikó a legrosszabb futam számunkra az egész évben az autónk beállítása miatt, szóval ez egy kemény hétvége lesz számunkra" - idézi Hamilton szavait a gpfans.com. "Az utolsó néhány verseny ezen a helyszínen eléggé sokkoló volt, még akkor is, ha itt nyertük meg a bajnoki címet."

hamsuz



"Jobb hétvégében reménykedem, mint azok voltak, de azt gondolom, hogy nagyon nehéz lesz megverni a Ferrarikat azokban a hosszú egyenesekben. Ott nincs reményünk, ez biztos. Ráadásul ha a többieket nézzük, már a McLarenek is nagyon komoly tempóra képesek az egyenesekben, a Red Bullok szintén, szóval trükkös hétvégére számítok" - magyarázta a címvédő.

Hamilton szerint egyébként nem is dől még el az idei vb-cím Mexikóban, éppen azért, mert nehéz lesz ennyi pontot hoznia Valtteri Bottason úgy, hogy a Mercedestől nem vár kiemelkedő tempót. Meg is dicsérte finn csapattársát és azt mondta, hogy nagyszerű munkát végez, az egymás elleni harc pedig folytatódni fog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: