DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill szerint Hamilton a valaha volt legjobb brit versenyző

Damon Hill bevállalta azt, amitől sokan ódzkodnak, és a korábban vagy jelenleg az F1-ben szereplő honfitársait hasonlította össze egymással: ezek alapján szerinte evidens, ki a legjobb.

Lewis Hamilton épp hatodik világbajnoki címe felé robog, előnye ugyanis már közel behozhatatlan, 64 pont a csapattárs Valtteri Bottas előtt. A vb-címvédő ráadásul nagyon sok mutatóban a rekordok egy elég jelentős hányadát birtokló Michael Schumachertől sincs messze, ez pedig Hill szerint elég ahhoz, hogy a legnagyobbak között emlegessék őt. 1996 világbajnoka a brit versenyzőket hasonlította össze, múltból és jelenből egyaránt.

„Azt gondolom, egyértelműnek kellene lennie, hogy (Lewis) a legjobb brit, aki valaha F1-es autóba ült” - fogalmaz a 22-szeres futamgyőztes Hill a Daily Mailnek. „Még egy vb-cím, és Michael Schumachert is utoléri, pedig arról aztán tényleg rengetegen azt hitték, hogy utolérhetetlen rekord. Évről évre minden új érkező ellenfél ellen teljesíteni tud, és mára már szinte művészet, ahogy vezet. Rengeteg dologban érni tudott, és talán most van a képességei csúcsán. Ezzel ő is tisztában van, emiatt pedig nagyon nyugodt tud maradni.”

00118015_453



Hill szerint Hamilton nem kapja meg a kellő elismerést. „Azt viszont nem gondolom, hogy ez Lewis hibája. Ki tudja, talán maga a sport nincs már annyira a figyelem középpontjában. A brit szurkolói mag még mindig megvan, viszont világszinten sokan kicsit eltávolodtak az F1-től, amikor Michael mindent megnyert.”

Amennyiben Lewis Hamilton szezonja 2020-ban is hasonlóképpen alakulna, világbajnoki címek tekintetében utolérheti, a futamgyőzelmeket vizsgálva pedig meg is előzheti Michael Schumachert, aki hét vb-címet szerzett, valamint 91-szer ünnepelhetett futamgyőztesként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: