DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton elmondta, miben kell fejlődniük

A Mercedes F1-es pilótája két területet is kiemelt, amelyen a hatszoros világbajnok csapatnak jövőre fejlődnie kell, ha nem akar lemaradni a Ferraritól. Az idei megbízhatósággal jövőre is kiegyezne.

A 2019-es Formula-1-es szezon első fele alapján kevés esély látszott arra, hogy év végéig bárki a Mercedes fölé kerekedjen technikailag, a Ferrari bizonyos szempontból mégis képes volt erre. A vörösök borzasztóan erőssé váltak az egyenesekben, ezt Lewis Hamilton a Japán Nagydíjon is megtapasztalta, amikor frissebb gumikon, jobb nyers tempóval sem volt képes megelőzni az előtte haladó Sebastian Vettelt. Az ötszörös világbajnok hihetetlennek nevezte a Ferrari erőfölényét.

 olle-hamilton-portre-ausztralia



„Ott volt a szélárnyéka, a DRS és a maximum teljesítmény. Szürreális, mennyire gyorsak. Még gumielőnnyel is nagyon, nagyon nehéz [megelőzni őket]. Mindenesetre jó ez, így érdekes a versenyzés. Kicsit lehetett volna kiélezettebb a küzdelem, de ezen a pályán ez nehéz” – nyilatkozta Hamilton, aki számára nem is kérdés, mire van szüksége a Mercedesnek a következő szezon előtt. 

„Egy nagy problémánk volt, motorfejlesztés szempontjából nem volt valami jó évünk. Nehéz dolga volt a srácoknak, akik ugyanolyan keményen dolgoztak, mint eddig, de egyszerűen ez a részleg most nem volt olyan sikeres. A megbízhatóságunkra viszont büszkék lehetünk, az nagyszerű volt és remélhetőleg az is marad. Persze így is megnyertük a konstruktőri bajnokságot. Következőnek próbálunk motorerőt találni és talán csökkenteni valamennyit a légellenálláson. Teljesen biztos vagyok benne, hogy jövőre képesek vagyunk tovább fejlődni” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: