DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nincs magyarázat Vettel suzukai pole-jára

A Ferrari F1-es világbajnoka azt mondja, hogy semmi különös nem történt, csak volt egy tiszta időmérője, így tudta lezárni egyre kínosabb negatív szériáját Charles Leclerc-rel szemben.

Sorozatban kilenc vereség után először tudta legyőzni időmérőn csapattársát, Charles Leclerc-t Sebastian Vettelt - a német ferraris utoljára a júniusi Kanadai Nagydíjon verte meg Leclerc-t kvalifikáción, mielőtt a hétvégi Japán Nagydíjon sikerült pole-pozíciót szereznie. Hogy min változtatott? Saját bevallása szerint semmin.

"Áttörés? Nem igazán, egyszerűen csak volt egy tiszta időmérőm" - idézi a témával kapcsolatban Vettelt az Autosport. "Nem hiszem, hogy volt egy különös probléma, egyszerűen fejlesztjük az autót Szingapúr óta és ezek a fejlesztések segítettek nekem azokon a területeken, amelyeken talál szenvedtem egy kicsit korábban."

ups



"Összességében az időmérők az én részemről nem alakultak teljesen simán. Ez viszont most talán az volt, mindkét kör tisztára sikerült, nem volt gondom a rájuk való felkészüléssel. Más nem változott, az autón nem módosítottunk most, nincs semmi, ami megmagyarázhatná a jobb teljesítményt" - tette hozzá a német.

Szingapúr óta valóban javulni látszik Vettel tempója, de most fordult elő először, hogy ténylegesen előnyben volt Leclerc-rel szemben - igaz, a két pilóta remek időmérős köre még a csapatot is meglepte.

"Pénteken mindig nehéz megjósolni a valós teljesítményt, de nekünk voltak problémáink az autóval, nagyon fogytak a gumik, úgyhogy dolgoztunk a beállításokon. Változtattunk a hátsó szárnyon, ami javította az egyensúlyt elöl, a pilóták szerint jobb lett az autó, úgyhogy az időmérőn megvolt a jó tempónk, a futamon viszont nem. Ott megint fogytak a gumik, jobban, mint a riválisoknál" - magyarázta Mattia Binotto csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: