DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Ebből baj lehetett volna

A McLaren pilótáját Albon egy bevetődéssel tessékelte ki a pályáról a Japán Nagydíjon. Norris szerint ebben benne volt egy csúnya baleset, ennek ellenére szépnek tartja a manővert.

Hiába volt nagy potenciál Lando Norris suzukai futamában, a brit végül pontok nélkül, harci sérülésekkel zárta a Japán Nagydíjat. Az első körökben Charles Leclerc szétszórt törmelékeiből kapott egy maréknyit az egyik hűtőnyílásába, ami miatt az égbe szökött a jobb első fékjének hőmérséklete. Ezt követően Alex Albon a sikánban egy késői bevetődés keretében leütközte őt, ami szerinte mindkettejük versenyének véget vethetett volna.

norris-japan-20191



„Baromi későn láttam meg. Hosszú verseny volt, így nem emlékszem, pontosan mi történt. Fékezés közben elkezdtem kanyarodni, de nem lassultam eléggé. Biztosan még ezelőtt elkötelezte magát, mert majdnem a kanyarcsúcsponthoz értem, mire megláttam. Sokkal rosszabbul is végződhetett volna. Jelentősen gyorsabb volt tőlem, előbb-utóbb meg tudott volna előzni, szóval nagy kockázat volt ez a részéről” – magyarázta a helyzetet, majd hozzátette, ennek ellenére örül, hogy Albon nem kapott büntetést. „Valamennyire leszorított a pályáról, de ilyen a versenyzés. Célra tartott, majd bevetődött mellém, teljesen tiszta volt. Ennek így kell történnie.”

A McLaren csapatfőnöke egyetértett Norrisszal abban, hogy az eset nem érdemelt retorziót. A váratlan bokszkiállás egyébként is tönkretette a brit futamát. „Az autó sérült volt, így romlott a teljesítménye, a kiállás után pedig egyébként is annyi volt a versenynek" - idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: