DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas Hamilton használt kasztnijával nyert

Valtteri Bottas az Azerbajdzsáni Nagydíj után állhatott fel ismét a dobogó legtetejére. A finn Hamilton régi karosszériáját kapta meg, amivel egyből jobbnak érezte az autót, míg a brit újat kapott.

Bár Lewis Hamilton csalódott volt a Japán Nagydíj leintését követően, azzal, hogy a dobogón zárt, hozzásegítette csapatát az újabb, zsinórban hatodik konstruktőri címhez. Ezzel együtt pedig, hogy harmadikként ért célba, el is intézte a ferrarisokat és Max Verstappent a világbajnoki pontversenyben.

Ugyanakkor négy versennyel a 2019-es szezon vége előtt Valtteri Bottas számára még megvan a matematikai esély, hogy utolérje Lewis Hamiltont, hiszen a hátralévő négy futamon 104 pont szerezhető maximálisan, az egész hétvégén jobban teljesítő finn pedig jelenleg 64 pontos lemaradásban van.



Bottas elmondta a C More finn televíziós társaságnak, hogy mi volt az oka annak, hogy varázsütésre ennyivel gyorsabb lett: „Új karosszériát kaptam a versenyre. Vagyis igazából ez Lewis régi kasztnija, amivel egyből jobban éreztem az autót, mint eddig bármikor. Ő kapott egy újat, én pedig hozzájutottam az ő használt karosszériájához” – mondta az idei harmadik győzelmét arató finn.

Megkérdezték tőle, nem tartja-e furcsának, hogy Hamilton használt alkatrészeit kapja meg, de Bottas nem jött zavarba: „A csapat néha cserélgeti az elemeket az autók között, ez előfordul, és nem mondhatnám, hogy rosszabbnak érződött. „

Mindeközben Lewis Hamilton pesszimista azt illetően, hogy megszerezheti-e hatodik világbajnoki címét a következő, Mexikói Nagydíjon, szerinte ugyanis még jó ideig ellesznek ezen Bottasszal: „Szerintem Mexikó számunkra az év mélypontja. Rendkívül nehéz lesz megverni a Ferrarikat a hosszú egyenesek miatt. Úgy érzem, még jó néhány versenyen át csatázni fogunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: