DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Laudának ajánlotta a vb-címet Toto Wolff

Korábbi kollégáját és jó barátját emlegette a sorozatban hatodik világbajnoki cím bebiztosítása után a Mercedes vezére, de szóba került a Ferrari teljesítménye is.

A nemrég elhunyt Niki Laudának ajánlotta a Mercedes sorozatban hatodik világbajnoki címét Toto Wolff, az istálló vezére - korábbi kollégája és barátja érdemei elvitathatalanok a csapat sikerkorszakában, úgyhogy a Japánban bebiztosított újabb elsőség után róla beszélt, neki ajánlotta ezt a győzelmet.

"Ezt most Nikinek szeretnénk ajánlani, mert nagyon fontos tagja volt a csapatnak az út kezdete óta. Az ő jelenléte mindig nagyon fontos volt számunkra, a támogatás és a nyomás egyvelegét jelentette és mindig rendkívül különleges személyiség volt" - mondta Laudáról Wolff a Sky Sportsnak, amikor a világbajnoki címről kérdezték.

friends_1



"Minden egyes nap hiányzik, amikor a baráti társaságunkkal beszélgetünk, szürreális, hogy ő nincs ott. Azt kérdezem magamtól, hogy ő vajon mit mondana és ő vajon mit gondolna. Ez azonban nem ellensúlyozza a veszteséget, azt, hogy ő már nincs itt többé" - tette hozzá a Mercedes csapatvezetője.

Végül szót ejtett arról is, hogy bár a cím megvan, a szezon második felében a Ferrari felnőtt hozzájuk, ami 2020-ra érdekes versenyhelyzetet ígér. "Van egy mondás, mely szerint a jó versenyló a derbi napján futja a legjobbat, de ez nem igaz ránk. A szabályok maradnak és emiatt az idei autóból való tanulás ugyanolyan fontos, mint az új fejlesztése. Jelenleg egy körön nem vagyunk elég gyorsak a Ferrarihoz képest és ez az, amit meg kell vizsgálnunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: