Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 27. szerda
F1

Raikkönen: Borzasztóan szoros a középmezőny

Minden csapat előre eltervezett programjára hatással van a tájfun miatt elhalasztott kvalifikáció, ez alól pedig az Alfa Romeo sem kivétel. A hullámvölgyben lévő Raikkönen végre pontot szerezne.

Alaposan felborította a hétvége tervezett és jól megszokott menetét a Hagibis tájfun, melynek érkezését egész héten nyomon követhettük. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a vasárnapi verseny megrendezése kerül veszélybe, azonban mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a szombati napon érkezik meg Suzukába a Hagibis.

Ma reggel közleményt adott ki az FIA, melyben tudatták a rajongókkal, hogy a harmadik szabadedzést nem tartják meg, törölték a hétvége menetrendjéből, a kvalifikációt pedig vasárnap reggel, helyi idő szerint 10:00-kor rendezik.

Ez alaposan felborította a csapatok edzésterveit és minden mást is, azonban a finn Kimi Raikkönen ettől függetlenül nem lehet elégedetlen a pénteki szabadedzéseken tapasztaltakkal, hiszen a rossz szériában lévő pilóta most ott van a középmezőny sűrűjében.„Ez egy sima péntek volt számomra. Kicsit többet voltunk kint a pályán a harmadik szabadedzés eltörlése miatt, mint terveztük, de végül ez nem befolyásolta túl nagyban az eltervezett munkamenetünket. Éppen csak a top tízen kívül vagyunk, a különbségek pedig minimálisak” – utalt rá a Jégember, hogy a második gyakorlást a nyolcadik helyen záró Perez és a tizenhatodikként végző Magnussen között is csak négy tized a diferencia.

„Megpróbáljuk kitalálni a mérnökökkel közösen, hogy hol találhatnánk még egy kis időt, ahogyan az minden hétvégén történik, de most nem tudnám megmondani, hol fogunk végezni a vasárnapi kvalifikáción. Annyi bizonyos, hogy szoros lesz a csata.”

Kimi Raikkönen utoljára a Magyar Nagydíjon szerzett pontot, ami azt jelenti, hogy a legutóbbi négy versenyen háromszor is a legjobb tízen kívül ért célba a finn versenyző, Szingapúrban pedig meg sem látta a kockás zászlót. 2007 világbajnoka az oroszországi futam után azt mondta, jelenleg egy rémálmot él meg az Alfánál, és sürgősen orvosolniuk kell a problémáikat, ha a nyolcadik helynél előrébb akarnak végezni a konstruktőri bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?