DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen ötven évet utazott az időben

A holland pilótának Japánban lehetősége volt kipróbálni egy 1965-ös, F1-es futamgyőztes Hondát. Nagy élmény volt számára, hiszen eddig tíz évnél idősebb autót egyszer sem vezetett.

A Japán Nagydíj felvezetéseként a hazai földön versenyző Honda egy különleges rendezvényt szervezett a Tochigiban található létesítményében, ahol Max Verstappen, Takuma Sato és egy 1965-ös RA272-es Honda is vendég volt. A két pilótának lehetősége adódott kipróbálni az autósport történelmének egy darabkáját, amellyel 54 évvel ezelőtt Richie Ginther megnyerte a Mexikói Nagydíjat.

„Nagyszerű volt megtapasztalni. Ha jól emlékszem, eddig a legöregebb autó 2008-as volt, amit vezettem. Ez eléggé különbözött attól, de nagyon élveztem. Hihetetlen, milyen érzés árad a motorból és az autóból. Bele se fértem rendesen, de így is elképesztő élmény volt” – nyilatkozta az eseményt követően Verstappen, aki hozzátette, az autó kellően veszélyes ahhoz, hogy a vele való versenyzés ne forduljon meg a fejében.

„Örülök, hogy kicsit később születtem, de hálás vagyok a lehetőségért. Őrület, mennyit fejlődtek ötven év alatt. Kétlem, hogy versenyeznék vele, de szórakoztató elővenni az ilyen autókat” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: